1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Çetin Nazik: “Turizmde kalkınma seferberliği başlatacağız”
Çetin Nazik: “Turizmde kalkınma seferberliği başlatacağız”

Çetin Nazik: “Turizmde kalkınma seferberliği başlatacağız”

Cumhur İttifakı Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, tarım, hayvancılık ve sanayinin yanında turizm alanında kalkınma seferberliği başlatacaklarını söyledi. 

A+A-

Çetin Nazik, KARSOD Başkanı Halit Özer ve üyelerini ziyaret etti.
Şehrin turizm potansiyelinin geliştirilmesiyle birlikte yeni üretim ve istihdam alanlarının ortaya çıkacağını kaydeden Nazik, “Kars turizmini şaha kaldırmak için tanıtım, konaklama, tesisleşme, hediyelik eşya ve kültür alanlarında hamleler başlatacağız. Dünyada ve Türkiye Kars’ın güzelliklerini duymayan kalmayacak. Güler yüzle öyle güzel hizmetler sunacağız ki, bir gelen bir daha gelecek, bir daha gelecek. Kars’ımızın güzellikleri her yerde konuşulacak.” dedi.
Kars’ta turizmin önemli bir gelir kapısı olması için yapacağı projeleri anlatan Nazik, “Kars’ı turizmde bölgenin markası yapacağız. Şehrimiz yurt içinden ve yurt dışından turistlerin akınına uğrayacak.” dedi.
Nazik projeleri şöyle sıraladı: “Turizm konusunda TCDD ile işbirliği yapacağız. Şehrimizi misafir olan turistlerin şehrimize ilk adımı attığın andan, ayrılacağı son ana kadar her alanda rehberlik yapacağız, yardımcı olacağız. Kars Belediyesi Sarıkamış Kayak Merkezi Eğitim ve Dinlenme Tesisi kurarak,  turizmde Alp Dağları ile yarışacak bir hizmet sunacağız. Kars Belediyesi Çıldır Gölü Eğitim ve Dinlenme Tesisini hayata geçireceğiz. Bu doğa harikası yerde Çıldır şiir festivalleri, sağlık gezileri düzenleyeceğiz. Kars Tematik Müze Projesi kuracağız. Bu müzede Kars ve bölgesine ait her türlü yöresel eşyalar sergilenecek.” 
Anadolu’nun serhat şehri, Anadolu’nun dışa açılan kapısı Kars için büyük bir tanıtım hamlesi başlatacaklarını, bunun için bir çok dilde broşür ve video hazırlayacaklarını  anlatan Çetin Nazik, “Proje kapsamında, Kars ve 7 ilçemiz için 5’er dakikalık toplam 40 dakikadan oluşan Türkçe, İngilizce, Rusça ve Arapça dillerinde Kars’ı inanç, sağlık, tarih, kültür ve turizm alanlarında şiirsel bir dil ile tanıtan film hazırlanacaktır. Tanıtım filmi hem sosyal medya ve internet üzerinden yayınlanacak ve hem de CD’lere kaydedilmek suretiyle şehrimize gelen yerli ve yabancı turistler ile büyük şehirlerde düzenlenecek olan Kars Tanıtım Günlerinde kurulacak stantlarda ziyaretçilere ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Ayrıca bu CD’ler belediyemiz turizm danışma ofisine de bırakılmak suretiyle buraya gelen yerli ve yabancı turistlere ücretsiz olarak verilecektir. Proje; şehrimizin ulusal ve uluslararası arenada tanınması ve turizm alanında kalkınması açısından önemli katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Kars Belediyesi Turizm Danışma Bürosu kurarak turistlere nitelikli rehberlik hizmeti vereceklerini, Kars Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali düzenleyerek Kafkaslardan Başkanlara bir çok ülkenin sanatçıların Kars’ta buluşturacaklarını dile getiren Çetin Nazik, Uluslararası Sarıkamış Kayak Festivali, Uluslararası Çıldır Gölü Festivali, Kars Tanıtım Günleri Projesi, Söyleşi Günleri Projesi, Kardeş Şehir Projesi, Billboard İlanları Projesi, Yurtdışı Kültürel Geziler Projesi gibi Kars’ın ulusal ve uluslararası arenada tanıtımını üst seviye çıkaracak projelerin şehrin ekonomisine olumlu katkılar yapacağını sözlerine ekledi.
KARSOD Başkanı Halit Özer de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Çetin Nazik’e teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.