1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta öğrenciler sokakta kitap okudu
Kars’ta öğrenciler sokakta kitap okudu

Kars’ta öğrenciler sokakta kitap okudu

Kars’ta, kitap okumanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla okuma etkinlikleri yapıldı.

A+A-

Volkan KARABAĞ  

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesince, 55. Kütüphane Haftası kapsamında öğrencilere yönelik Gazi Ahmet Muhtar Paşa Parkı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Kentteki çeşitli okullarda eğitim gören öğrencilere, okumaları için kitap dağıtıldı. Parkta Karslıların da destek verdiği etkinlikte 7’den 70’e herkes kitap okudu.

Etkinlik ile ilgili gazetemize açıklama yapan Kars İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mehtap Çantay, Kütüphane hakkında bilgi vererek, “Kütüphanemiz Türkiye genelinde 10 Kütüphaneden birisi durumunda. Akıllı Kütüphane Sistemine geçilmiş, kitaplarımız rfıd sistemindedir. Bu sistemle artık hiçbir şey manuel değil, otomatik online olarak yürütülmektedir. Hem Türkiye genelinde gözükmekte hem de öğrencilerimiz beklemeden herhangi bir yayının nerede olduğunu düşünmeden kısa sürede istediği yayınlara ulaşabilecektir.” dedi.

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay da “26-31 Mart tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır. Girişimci Kütüphane Haftası önce ilimize sonra da ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Biz de 81 ilde aynı anda, aynı saatte başlayan kitap okuma alışkanlığını pekiştirmek amacıyla biz de Kars ili olarak Gazi Ahmet Muhtar Paşa Parkımızda başlattık. Malumunuz teknoloji bağımlılığından çocuklarımızı biraz kurtarabilmek için kitap okuma alışkanlığına biraz daha dikkat çekelim diye böyle bir etkinlik yaptık. İnşallah da faydalı olma yolunda ilerliyoruz.” diye konuştu.

kars’ta-ogrenciler-sokakta-kitap-okudu-(1).jpgkars’ta-ogrenciler-sokakta-kitap-okudu-(2).jpgkars’ta-ogrenciler-sokakta-kitap-okudu-(3).jpgkars’ta-ogrenciler-sokakta-kitap-okudu-(4).jpgkars’ta-ogrenciler-sokakta-kitap-okudu-(5).jpgkars’ta-ogrenciler-sokakta-kitap-okudu-(6).jpgkars’ta-ogrenciler-sokakta-kitap-okudu-(7).jpgkars’ta-ogrenciler-sokakta-kitap-okudu-(8).jpgkars’ta-ogrenciler-sokakta-kitap-okudu-(9).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.