1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Çalkın: “Kars Belediyesini iktidara taşıyacağız”
Çalkın: “Kars Belediyesini iktidara taşıyacağız”

Çalkın: “Kars Belediyesini iktidara taşıyacağız”

​​​​​​​AK Parti Kars Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu, 13 Aralık Perşembe günü Kars’a gelecek.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçim startını, Ankara’da bulunan Kars Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu’nun Kars’a dönmesiyle birlikte yeniden başlatacaklarını söyledi.

Çalkın, AK Parti Kars İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, zaten her an sahada olduklarını ve Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu ile birlikte Kars Belediyesini yeniden iktidara taşıyacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz Perşembe günü AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Av. Ensar Erdoğdu’yu Kars Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiğini hatırlatan Başkan Çalkın, Erdoğdu’nun 13 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile birlikte şehre dönerek çalışmalarına başlayacağını ifade etti.

Milletvekili Arlan, Yunus Kılıç ve Kars Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu’yu Harakani Havalimanında karşılayacaklarını açıklayan Çalkın, daha sonra da Kültür ve Turizm il Müdürlüğü Salonunda aday tanıtım toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

Ensar Erdoğdu’nun geçmiş dönemde 4 yıl AK Parti Kars İl Başkanlığı yaptığını da hatırlatan Adem Çalkın: “Ensar Erdoğdu, teşkilattan gelmesi, Kars’ta uzun yıllardan beridir ticaret ile uğraşan bir ailenin mensubu olmasının yanı sıra mesleğinin de avukat olmasıyla, Kars’ta yaşamasıyla ve kişiliği ile ön plana çıkan bir şahsiyettir. Adayımızla Allah’ın izniyle Kars Belediyesini farklı bir şekilde yeniden alacağımıza inanıyoruz. Siz basın mensupları aracılığıyla hemşerilerimizi ve partililerimizi 13 Aralık Perşembe günü Kültür ve Turizm il Müdürlüğü Salonunda düzenleyeceğimiz aday tanıtım toplantımıza davet ediyoruz. Böylece seçim çalışmalarımıza başlayacağız.

Bir tarafta iktidar bir tarafta muhalefet, karar Kars halkının

AK Parti teşkilatlarının sadece seçimden seçime çalışan bir parti olmadığına da işaret eden AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın: “AK Parti her zaman sahada olan bir teşkilattır. Bizim için sahaya inmemek diye bir şey söz konusu değildir. Her zaman sahalardayız ve çalışıyoruz. Kars Belediyesini iktidara taşıyacağız ve taşımak zorundayız. Kars halkının bu anlamda karar vermesi çok kolay. Çünkü bir tarafta iktidar, bir tarafta muhalefet var. Eğer Kars Belediyesini de iktidara taşırsak nelerle karşılaşacağımızı iyi biliyoruz. Muhalefete taşırsak da şimdi ki gibi nelerle karşılaşacağımızı iyi biliyoruz. Buna Karslı iyi karar verecek. Adayımız, milletvekillerimiz ve teşkilatlarımız ile birlikte Allah nasip ederse, Kars Belediyesini özlendiği yer olan iktidara taşıyacağız.”

Erdoğdu’nun arkasında Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz var

Biz güçlüğüz ve iktidar partisiyiz.15 yıldır yaptıklarımız bizim referanslarımızdır. Biz bu seçimin açık ara birincisiyiz. Biz kazanacağız. Kaliteli bir adayımız var. Herkesçe tanınan, dürüst, ailesi bilinen, Kars’ta yaşayan, Karslının istediği bir aday profili var. Bir sıkıntımız yok. Hükümet arkamızda. Cumhurbaşkanımız arkamızda, dolayısıyla Kars halkı da arkamızda. Biz açık ara farkla Allah’ın izniyle iktidar partisi olarak Belediyeyi alacağız. Kars halkına belediye yönetimine talip olduğumuzu söylüyoruz ve hizmet etmek istiyoruz. Karslıların da bu görevi bize vereceğine inanıyoruz” dedi.

İlçe belediye başkan adayları ve belediye meclis üyelerinin açıklanma zamanı ile ilgili olarak ta genel merkezin kesin bir tarih vermediğini de açıklayan Başkan Çalkın,14 Aralık tarihinden sonra ilçe belediye başkan adaylarının açıklanacağını ve belediye meclis üyelerinin ise daha sonra şekilleneceğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.