1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Çakas AK Parti’den aday adayı
Çakas AK Parti’den aday adayı

Çakas AK Parti’den aday adayı

İki dönem AK Parti’den Kars Belediye Meclisi Üyeliği’ne seçilen ve son bir yıldır da Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren İsrafil Çakas, AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

A+A-

Uzun süredir siyasetin içinde bulunan Çakas, Kars kamuoyundan gelen istek üzerine milletvekilliği adaylığı konusunda karar aldığını belirterek, “Milletvekilliği adaylığım konusundaki kamuoyu baskısı, siyasetin içinde bulunmam ve sorunlara vakıf olmamdan kaynaklıdır.” dedi.

 

Yalnızca hizmet için aday olduğunu ve seçildiği taktirde de Kars’ın sorunlarını çözmek için çaba harcayacağını vurgulayan İsrafil Çakas, şunları söyledi:

 

 “Şu anda kamuoyundan gelen istek üzerine milletvekilliği adaylığımı tartışma konusu var. Kamuoyundan gelen istek üzerine, ben de partimin bir neferi olarak milletvekli adayı olmak istiyorum. En azından Kars’ın ve hemşehrilerimin ekonomik sıkıntılarını parlamentoya taşımak isterim ve bundan dolayı da kendimden eminim. Öyle inanıyorum ki, Kars kamuoyuna da taşıyacağımdan eminimdir. Ben hizmet için ve halkımın sesini Parlamentoya ve gündeme taşımak için aday oluyorum. Ve taşıyacağımda. Kars kamuoyu benden emindir. Aday olmak isteyen arkadaşlara sesleniyorum: Gerçekten kamuoyunda kim fazla rağbet görüyor ise o şahıslar aday olsun. Bu konuda ben kendimden eminim. Emin olmadığım Taktirde teşkilatlarımın bana vereceği cezai müeyyideye hazırım. Çünkü ben neden kendimden eminim, benim ve ailemin bir itibarı ve saygınlığı var. Bu yaşa kadar ticari hayatımda, çalışma hayatımda ve siyasi hayatımda en ufak şaibe almış bir insan değilim. Ondan dolayı kamuoyu nezdinde ve teşkilatlarım nezdinde kendime güveniyorum.”

 

İSRAFİL ÇAKAS KİMDİR?

 

1956 Yılında Susuz’un Kayadibi Köyü’nde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilimi Kars’ta, yüksek öğrenimimi Kars Dede Korkut Eğitim Enstitüsü’nde tamamladı. 20 yaşında sınıf öğretmeni olarak mezun olan Çakas, Erzurum SSK Bölge Müdürlüğü ve Kars Sigorta Müdürlüğü’nde memur olarak çalıştı. Daha sonra Kars Çimento Fabrikası ve Afyon Çimento Fabrikaları’nda Ticaret ve Ambar şefliği birimlerinde imza yetkilisi olarak görev yaptı. 2001 yılında kendi isteğiyle emekli olan İsrafil Çakas, 2004-2009 seçimlerinde AK Parti’den 2 dönemdir belediye meclis üyeliği, belediye encümeni, belediye Başkan Vekilliği, Belediye başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çakas, siyaset yanı sıra ticaretle uğraşmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.