1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadın Meclisi toplandı
Kadın Meclisi toplandı

Kadın Meclisi toplandı

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş: “Kadının olmadığı hiçbir çalışma başarılı olamaz”

A+A-

Kars Kent Konseyi Kadın Meclisi toplantısı Kent Konseyi binasında yapıldı.

 

Kadın sorunlarının, şehrin eksikliklerinin, kadının toplumdaki yerinin, aile hekimliğinin önemi, çevre kirliliği gibi konuların görüşüldüğü toplantıya Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da katıldı.

 

Toplantıda konuşan Bozkuş, kadının desteği olmadığı sosyal, siyasal kültürel hiçbir çalışmanın etkili olamayacağını belirterek, “İçinde kadının olmadığı, bayanların aktif görev almadığı siyasi ve her türlü çalışmalar başarısız kalmaya mahkumdur.” dedi.

 

Kadın Meclisi üyelerinin Bozkuş’a Kars Belediyesin eksikleriyle ilgili soruları üzerine Bozkuş şöyle yanıt verdi: “Belediye Başkanı seçildiğim günden beri belediyenin borçlarını azaltmaya, belediyemizi borç batağından kurtarmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar bir yandan sınırlı imkanlarla hizmet yapmaya çalışırken diğer yandan da belediyenin borçlarını ödeyerek Belediye çalışanlarımızın maaşlarını düzenli hala getirdik. Artık belediye personelimiz maaşlarını günü geldiğinde tıkır tıkır alıyor. Bir çok proje başlattık, tamamlamak üzere olduğumuz projelerimiz ve ihalesi yapılan projelerimiz var. Biz Kars için elimizden geleni yapıyoruz. Kalan süreç içerisinde yatırımlara hız vererek Kars için büyük bir atılım gerçekleştirmek istiyoruz.”

 

Kars Kent Konseyi kadın meclisinin sergilediği başarılı çalışmaları takdirle izlediğini ifade eden Başkan Bozkuş şunları söyledi: “Kadınlarımızın siyasal hayata etkin bir şekilde katılımı siyasette kaliteyi artırır. Her zaman söylüyorum. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Belediyemizin bugüne kadar elde ettiği her başarıda en büyük pay sizlerindir”

 

Kars Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nicavet Eren de toplantıya katılan Başkan Bozkuş’a teşekkür ederek, “İnanıyoruz ki Belediye başkanınız kadınlara ve kadın sorunlarına yönelik çalışmalarla bizlere destek olacaklardır. Bizlerin amacı kadın meclisi olarak kadınlarımızı aktif siyasete karıştırmak ve kadınlarımızın da karar alma organları içerisinde yer almasını sağlamaktır. Bugün belediye başkanımızla bire bir kentin sorunlarını ve kadın sorunlarını karşılıklı tartışabiliyorsak bunu belli bir oranda sağladık demektir.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.