1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bu Sözler Olay Yaratacak
Bu Sözler Olay Yaratacak

Bu Sözler Olay Yaratacak

BDP'li vekilin şoke eden PKK teklifi...

A+A-

BDP'li Milletvekili Üçer, İmralı'yı atladı hükümete adres olarak PKK'yı gösterdi. Üçer'in Erdoğan'a yönelik sözleri ise ağır mı ağır!

 

Kars'ta konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, hükümeti eleştirdi Erdoğan'ın kendilerinin muhatabı olmadığını söyledi. Başbakan'ın "adam gibi başbakan" olmadığı sürece görüşmeyeceklerini söyleyen Üçer, hükümetin terör sorunu için PKK ile masaya oturması gerektiğini iddia etti.

 

Kars'ta BDP İl Örgütü Binası'nda konuşan Van Milletvekili Özdal Üçer, ''Mahkemeler hukuki karar vermiyor, siyasi kararlar veriyor'' diyerek, ''Mahkemelerin dosyaları artık adalet saraylarında değil, AKP binalarında, AKP genel merkezinde oluşturuluyor ve mahkemelere talimat ediliyor. Biz bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Biz bu hukuksuzluğa karşı milyonların örgütlü gücünün temsilcisi olarak gereken demokratik mücadelemizi de vereceğiz'' şeklinde konuştu.

 

MİLYONLARA KARŞI KAYITSIZ VE LAKAYT DURAN BAŞBAKANIN TUTUMUNU KINIYORUZ

 

Gazetecilerin Başbakanın parti liderleriyle görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusu üzerine Üçer, ''Erdoğan'ın bu konularla ilgili partimize yönelik tutumlarını farklı dönemlerde gözlemledik. Partimize karşı çok saygısız tutumlarına da halk çok farklı platformlarda tanık oldu. Aslında partimize yönelik böylesi dışlayıcı bir tutumu Erdoğan'ın hiçbir sorunu çözmek istemediğinin en bariz göstergesidir. Milyonlara karşı kayıtsız ve lakayt duran Başbakanı bu tutumu ile kınıyoruz. Bu saatten sonra asıl Kürt halkının muhatabı Erdoğan değildir, partimizin muhatabı Erdoğan değildir. Erdoğan adam gibi bir Başbakan olmadığı müddetçe bizim Erdoğan'ı da muhatap almamız söz konusu değildir'' diye konuştu.

 

PKK İLE GÖRÜŞMELER YAPILIR DİYE UMUYORUZ

 

Üçer, ''Habur'dan gelişlerin dünyaya ve Türkiye kamuoyuna verilen en barışçıl mesaj olduğunu ifade etmek lazım. Ama bu sorunun gerçekten çözülmesi için silahlarını bile bırakıp barış için kendinden fedakarlıkta bulunan kişilerin böylesi baskılara maruz kalması hem vicdansızlıktır hem de bu sorunun çözülmek istenmediğinin göstergesidir. Umuyoruz böyle bir uygulamadan vazgeçilir ve 30 yıldır savaşılan güç PKK ile bir şekilde savaşın sona erdirilmesi içinde görüşmeler yapılır diye umuyoruz'' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.