1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bakan Kurum, müjdeler vererek Kars’tan ayrıldı
Bakan Kurum, müjdeler vererek Kars’tan ayrıldı

Bakan Kurum, müjdeler vererek Kars’tan ayrıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için geldiği Kars'ta çeşitli müjdeler verdi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ  

Bakan Kurum çeşitli temaslarda bulunduktan sonra Vali Türker Öksüz’ü de makamında ziyaret etti.

Valilikte şeref defterini imzalayan Bakan Kurum, daha sonra Valisi Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, ilçe belediye başkanları ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve İl Müdürlüğü personeli ile toplantıya katıldı.

ESKİ DEVLET HASTANESİNİN YERİNE MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

Bakan Kurum toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kars’ta hayata geçireceği bazı projelerin müjdesini verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak tüm illere giderek hayata geçirilmesi gereken projeleri ilin valileri, milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte istişare ederek masa etrafında karar almak suretiyle uygulamaya koyduklarını söyledi.

Aynı istişare toplantısını bugün Kars’ta da yaptıklarını belirten Bakan Kurum, Örnek Mahallesinde yıkılan eski devlet hastanesinin bulunduğu 27 bin 300 metrekare alana millet bahçesi yapacaklarını açıkladı.

Kars’a çok önemli bir millet bahçesi kazandıracaklarını belirten Bakan Kurum; “Bu bahçemizin içerisinde kıraathane, yürüyüş yolları ve bisiklet yolları olacak. Gençlerimiz, çocuklarımız ve kadınlarımız 7 gün 24 saat zamanlarını burada geçirecek. Tüm Türkiye’de yaptığımız bu proje kapsamında Karsımızda da bir millet bahçesi kazandıracağız.” dedi.

FETHİYE CAMİSİ YANI, 10 BİN 500 METREKARELİK ŞEHİR MEYDANI OLACAK

Fethiye Camisinin yanında bulunan devlet hastanesinin bulunduğu alana yaklaşık 10 bin 500 metrekare şehir meydanı kazandırmış olacaklarını da açıklayan Bakan Kurum açıklamasını şöyle sürdürdü: “Aynı zamanda Karsımıza çok önemli bir meydan da kazandıracağız. Hem şehircilik açısından hem de tarihi eserlerimizin korunması açsısından çok önemli bir proje olacak. Burasını TOKİ marifetiyle imalatlarını yapağız.

PTT BİNASININ YANINDAKİ TARİHİ BİNA MİLLET KÜTÜPHANESİ OLACAK

Merkezde bulunan PTT binamızın yanındaki tarihi taş binamızı İl Özel İdaremize tahsisini yapacağız. Özel İdaremiz burada bir millet kütüphanesi yapacak. Kütüphane içerisinde vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat açık olacak ve gençlerimiz burada hem ders çalışabilecekler hem de ücretsiz internet hizmetinden faydalanacaklar. O tarihi dokunun içerisinde, özümüzü ve kültürümüzü yaşayacağız, ecdadımızın, şehitlerimizin bize emanet ettiği o tarihi değerleri de gün yüzüne çıkarmış olacağız.

YENİ MAHALLEDEKİ İSKÂN KONUTLARI YENİDEN YAPACAĞIZ

Şehir merkezinde bulunan Yeni Mahallemizdeki 10 bin 500 metrekare alandaki iskan konutlarında yaşayan vatandaşlarımız deprem riski altında yaşıyor. Burada kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceğiz ve şehrin kültürüne, tarihine ve mimarisine uygun az katlı, yatay mimari anlayışıyla konutlar yapacağız. Ve o iskan konutlarında oturan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz, hem de Karsımıza yakışır bir kentsel dönüşüm projesini o alanda yapmış olacağız.

ATIK SU ARITMA TESİSİ VE ÇÖP BERTARAF TESİSLERİ YAPACAĞIZ

2003 yılına kadar Kars’ta atık su tesisi bulunmazken bugün atık su arıtma tesisimiz var. Ancak şehrin geneline ilişkin hem atık su arıtma tesisi hem de çöplerin bertaraf edilmesi amacıyla düzenli depolama tesisi çalışması yürütüyoruz. İnşallah bu projelere de çok yakın bir zamanda başlamış olacağız. Böylece çevremizi, doğamızı, kültür varlıklarımızı korumak suretiyle de şehircilik anlayışını, marka şehirler projesi kapsamında Karsımızı da bu seviyeye getireceğiz.

KALEİÇİ MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ KAPSAMINDA DİZAYN EDİLECEK

Kaleiçi Mahallemizde Kentsel Dönüşüm Projesini yürüteceğiz ve burada tarihi dokuya zarar vermeden bir yada iki katlı vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde, onların gönlüne dokunarak TOKİ vasıtasıyla hayata geçireceğiz. Kars Kalesi etrafındaki tarihi eserleri gün yüzüne çıkartacağız. Vatandaşımızın o çökük alandaki yaşantılarına son verip onları güveli ve sağlam konutlarında yaşatmak istiyoruz. Bu alanda yaklaşık 145 bin metrekare alandaki proje ile birlikte bahsettiğimiz projeleri bitirdiğimizde Kars çok daha bir Kars olacak.

KARS KALESİ VE EVLİYA CAMİSİ ÇEVRESİNDE SOKAK SAĞLIKLAŞTIRASI PROJESİ UYGULANACAK

Kars’ta çok önemli tarihi eserler var. Tarihi eserlerin olduğu sokaklar var. Özellikle Kars Kalesi ve Evliya Camisi etrafındaki sokaklarımızı da Valiliğimiz ve İl Özel İdaremiz kanalıyla, sokak sağlıklaştırma projesine sokuyoruz. Bu proje kapsamında Valiliğimize bir takım hibe, birazda maddi ve teknik destek vermek suretiyle bu alanlarında sokak sağlıklaştırmalarını yapacağız. Bölgede bulunan tarihi eserlerimizi ortaya çıkacak ve sokaklardaki tabela ve aydınlatma kirliliğini ile kablo kirliliğini ortadan kaldıracak bir turizm aksı oluşturmak istiyoruz. Bu sayede bu belgedeki turizm istihdamını artıracak ve katma değer kazandıracak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.