1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bakan Akdağ Kars'ta
Bakan Akdağ Karsta

Bakan Akdağ Kars'ta

Sağlık Bakanı Recep Akdağ incelemelerde bulunmak üzere Kars'a geldi.

A+A-

Bölge illerinde sağlık alanında durum değerlendirmesi yapmak için Kars’a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sivil inisiyatif lideri Ergün Kuçlu’nun, “Doğumevi’nin yolu bile yok. Elinizi ayağınızı öperim.” demesi üzerine, “Öyle el ayak öpmeyin.” tavsiyesinde bulundu.

 

Bakan Akdağ’ı havaalanında Kars Valisi Ahmet Kara, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Jandarma Komutanı Albay Muhittin Yoran, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, daire müdürleri ve partililer karşıladı.

 

Havaalanında yöresel kıyafetli çocuklar tarafından çiçek verilen Akdağ, daha sonra tören mangasını selamladı.

 

Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 gün Ardahan, Kars ve Iğdır’da, inceleme ve değerlendirmelerde bulunacağını, ardından da Erzurum’a geçeceğini belirterek, “Ziyaret ettiğimiz illerde sağlıkta dönüşüm programımız çerçevesinde hem sağlık personelimizle toplantılar yapıyoruz. Hem yatırımları yerinde inceliyoruz, hem de sağlıkta dönüşüm programının illerimizde bizi hangi noktaya taşıdığını, yükselttiğini il valimiz, milletvekilimiz, belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve il sağlık yöneticileriyle beraber değerlendiriyoruz. Biz illere gelmeden önce bu işte artık uzmanlaşmış olan saha gözlemcilerimiz illerde çalışıyorlar. 3 ilimizde de bu çalışmalar yapıldı. Bu değerlendirmeleri yapacağız.” diye konuştu.

 

Referanduma da bir aylık süre kaldığını da ifade eden Akdağ, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızla buluşacağız, vatandaşımıza neden bu referandumda “evet” denmesi gerektiğini anlatacağız. Türkiye’nin önünü açacağız. Bir referandum yaşıyoruz. Tarihi bir süreç içerisindeyiz. Hemşehrilerimizle hem hal olacağız. İki günden sonrada Erzurum’a geçeceğiz. Başbakanımız 13 Ağustos Cuma günü Erzurum’a gelecek. Böylece bölgede ciddi kapsamlı bir değerlendirme gezisi yapmış olacağım.”

 

Bir gazetecinin Rusya’daki Orman yangını nedeniyle oluşan duman Türkiye’yi etkiler mi? sorusuna Akdağ, şöyle cevap verdi:

 

“Türkiye’ye Rusya’daki orman yangınından gelen bir şey yok. İnşallah gelmez. Herhangi bir problem yok. Rusya’daki yangında o bölgelerde sağlığa zararı oldu elbet. Doğrusu ben yakın takip etmiş değilim.”

 

Sivil inisiyatif lideri Ergün Kuçlu, Bakan Akdağ Ardahan’a hareket ettiği esnada yanına gelerek, “Doğumevi koşullarıyla ilgili olarak yolu bile yok. Elinizi ayağınızı öpüyorum. 3 yıl önce demiştiniz ki burası kümes gibi bir yer. 2 yıl önce benim çocuğum küvez yokluğundan öldü.” demesi üzerine Akdağ, “Öyle el ayak öpmeyin. Senin demek ki ne Kars’ta olan olaylardan haberin var, nede ne yaptığımızdan. Geldiğimizde Kars’a bunları anlatacağız. Hastane ihale edilmek üzere. Bütün projeleri her şeyi bitti.” dedi.

 

Akdağ, daha sonra Ardahan’a hareket etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.