1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Av. Sinan ERDAĞI, İYİ Parti'den İstifa Etti
Av. Sinan ERDAĞI, İYİ Parti'den İstifa Etti

Av. Sinan ERDAĞI, İYİ Parti'den İstifa Etti

Av. Sinan ERDAĞI, İYİ Parti'den istifa etti.

A+A-

Av. Sinan ERDAĞI’nın istifa gerekçesi ve kamuoyuna açıklaması şöyle :

Ülkenin içinde bulunduğu gerek ekonomik, gerek siyasal sorunların çözümü noktasında ülkem adına çözümler üreteceği ve ülkenin geleceği açısından faydalı şekilde siyasal çalışmaları yapacağını , yine  yerelde de Kars için aynı şekilde düşündüğüm İYİ PARTİ’nin kuruluş aşamasında görev alarak Kars İl Yönetim Kurulu’nda kurucu üyelik ve akabinde de il yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum.

Partinin teşkilatlanmasından kısa bir süre sonra alınan erken seçim kararı neticesinde bir seçim süreci yaşandı. Kars özelinde de partiye Milletvekili Adaylığı için birçok başvuru yapıldı.  Ancak bu sürecin sadece dönemin il başkanı olan Sayın Settar Kaya’nın yönlendirmesi ve çalışmaları ile şekillendiği, il başkanının belirlediği 1. Sıra adayından sonra gelmek üzere diğer adayların değerlendirmeye alındığı açık bir şekilde gözlemlendi.

Yine bu süreç içerisinde gösterilen 1. Sıra milletvekili adayının kazanması için değil de,  doğrudan ileride gerçekleşecek olan Belediye Başkanlığı seçimlerinin alt yapısını hazırlamak üzere seçim stratejilerinin belirlendiği ve bunun hazırlıklarının milletvekili seçimiyle yapıldığı net bir şekilde anlaşıldı.

Seçimin gerek Türkiye’de ve gerekse Kars ilinde İYİ PARTİ açısından,  kötü bir şekilde neticelenmesinden sonra, bütün il ve ilçe yönetimlerinin istifası istenilerek, yeniden bir yapılanma yapılacağı bilgisi kamuoyuna parti genel merkezi tarafından bildirildi.  Bu bizlerde bir umuda dönüştü. Bizim de bu kapsamda istifamız istendiği için partideki görevimizden istifa etmek zorunda kaldık.  Ancak Kars’ta bu durumda herhangi bir değişiklik olmadı. Bu defa Milletvekili  Seçimlerinde 1. Sıra Adayı olan sayın Yüksel Akbaba İl Başkanı olarak atandı. Bunun gerçekleşmesinde de yine sayın Settar Kaya’nın gayret ve emeği olduğu çok açıktır.

Gelinen noktada, bütün siyasi partilerden Mart ayında yapılacak Belediye Başkanlığı seçimleri için birçok kişi aday adaylığı başvurusunda bulunmakta, ilçelerde dahi çok ciddi bir rekabet ortamı oluşmaktadır. Ancak Kars İYİ  Parti’nin ilçelerde hiçbir iddiası olmadığı gibi, Kars Merkezde de halihazırda bilinen Settar Kaya dışında herhangi bir aday adayı yoktur. 

Kimse İYİ Partiden belediye başkan aday adayı olmayı düşünememektedir. Çünkü partinin kuruluş aşamasından bugüne kadar bütün stratejiler Mart 2019 Seçimlerindeki Belediye Başkanlığı Seçimlerine göre dizayn edilmiş ve sayın Settar Kaya’nın bu seçimde partinin adayı olarak çıkması, yine partinin ilde kurucusu ve yöneticisi olan sayın Settar Kaya tarafından hedeflenmiştir.  Salt bu sebeple bir kısım insanların partiye katılması dahi tavırlarla engellenmiş, muhtemel rakiplerin peşin olarak önü kesilmiştir. Gün itibariyle de en azından parti içinde kendisine rakip olacak herhangi bir aday adayı olmadan bu sürece girilmiştir. 

Kişilik ve birikim olarak Kars ilinde tanıdığım en iyi ve donanımlı siyasetçilerden birisi olan, ancak Belediye Başkan Adaylığı konusunda bu kadar hırslı olmasına bir türlü anlam veremediğim,  Settar Kaya Bey’in uzun yıllara dayanan siyasal geçmişine baktığımızda, hep kıl payı kaçırdığı seçimler bulunmaktadır.  Bu seçimlerdeki alınan oyların ise kendi çalışmalarının ve şahsının tek başına kazandığı oylar olmadığı çok açık bir şekilde 2014 Yerel seçimlerinde, daha önce iki kez aday olduğu MHP’nin kazandığı seçim ile tescillenmiştir. Yani, şahsi olarak belirli bir miktar oyun, belirli bir kesimin oyunun sahibi olduğu iddiasını 2014 Yerel seçimleri açık bir şekilde çürütmüştür. 

Mart 2019 Seçimleri için de yine Settar Kaya bey’in aday olmasının yıllarca kendisini destekleyerek, siyasi olarak birlikte çalışan bizim gibi insanlarda bile bir yılgınlığa sebebiyet verdiğini, yine bir partinin bütün amacının bir kişinin belediye başkan adaylığı olarak belirlenmesinin siyasi olarak tarafımızca doğru bulunmadığını,  demokrasinin ve demokratik rekabetin en  canlı yaşanacağı yerler olan parti teşkilatlarında, sürekli eleştirdiğimiz tek adamlık tarzı uygulamaların bu kadar pervasızca gerçekleşmesini kabul etmediğimizi ve bu rahatsızlıklar nedeniyle İYİ PARTİ’den istifa ettiğimizi kamuoyu ile paylaşmayı borç biliriz.

Saygılarımızla. 30.11.2018

Av. Sinan ERDAĞI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.