1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Asıl 'Katil' Kim ?
Asıl Katil Kim ?

Asıl 'Katil' Kim ?

Ak Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven’i “katil” olmakla suçlayan Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Oktay Aktaş’a Ak Parti’den yanıt gecikmedi.

A+A-

Ak Parti de, çete, mafya, adam öldürme, kendine kabadayı tutma gibi bir durum söz konusu olamaz, Karslılar bunu çok iyi bilir diyen Ak Parti yöneticileri, dün Milletvekili Mahmut Esat Güven’in haksız bir eleştiriye maruz kaldığını söyledi.

 

Asıl katillerin Milliyetçi Hareket Partisi’nde olduğunu ifade eden Ak Partili yöneticiler, Oktay Aktaş da çok iyi bilir ki MHP bir katili milletvekili seçmiştir. MHP’nin Genel Başkan Yardımcılığını da yapan Karslı Atila Kaya, işlediği bir cinayetten dolayı idam cezasına da çarptırılmıştı, dedi.

 

Atila Kaya, 19 Haziran 1980 tarihinde ülkücü arkadaşı Mustafa Yenişeker ile birlikte Mithat Koçulu'yu öldürdükleri için Sıkıyönetim Mahkemesi'nde yargılandı. 24 Haziran 1985 tarihinde idam cezasına çarptırılan Kaya'nın itirazı üzerine karar Askeri Yargıtay 2'inci Dairesi tarafından bozuldu. Mahkemenin direnmesi üzerine Yargıtay ikinci defa kararı bozunca ceza müebbet hapise çevrildi. Kaya 1991'de 3713 sayılı af yasasıyla serbest kaldı. Atila Kaya da bu durumu inkar etmiyor, diye konuştular.

 

Bu tür olayların siyasi gündem malzemesi yapılmaması gerektiğini belirten Ak Parti Kars İl Yönetimi, bu haber bizleri olduğu gibi Kars halkını da derinden üzmüştür, dediler.

 

Milletvekili Mahmut Esat Güven ise kendisi hakkında verilen mahkeme kararının "cunta" döneminde verilmiş haksız bir karar olduğunu ifade ederken, "kendisinin de o dönem yargılanan sağ ve sol cenahtan birçok genç gibi haksızlığa uğradığını ve mağdur edildiğini" kaydetti.

Güven ; "Milletvekilliğiyle ilgili adli sicil kaydının uygun olarak YSK'ya sunulduğunu ve bu konuda en ufak bir tereddüdün hasıl olmadığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.