1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Alibeyoğlu: Ben Kars için ölürüm
Alibeyoğlu: Ben Kars için ölürüm

Alibeyoğlu: Ben Kars için ölürüm

“Fazla söze gerek yok. Hepinizin emrindeyiz. Allah utandırmasın”

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kars Milletvekili adayları ilk seçim çalışmalarını başlattı. Adaylar Naif Alibeyoğlu, Cengiz Daşdemir ve Saffet Özdemir parti binası önünde yaptıkları konuşmalarda birlik ve kardeşlikten söz ederken iktidar yolunun açık olduğunu ve Kars’ın CHP’li vekillerle mecliste en iyi şekilde temsil edileceğini söylediler.  

ÇOK ŞEY KONUŞMAYACAĞIZ ÇOK ŞEY YAPACAĞIZ

Havaalanı çıkışında ve parti girişinde omuzlarda taşınan, yüzlerce araç konvoyuyla kent turu adan adaylardan Saffet Özdemir, “Çok şey konuşmayacağız çok şey yapacağız. Aramızda çok iş yapanlar da var. Naif Alibeyoğlu gibi biz yaptıklarımızı anlatırız. Birileri gibi anlatacak şey bulamayıp gelip burada boş şeylerden bahsedenlerden değiliz. Burada fabrika bacalarından bahsedemediler, hayvancılığı nasıl bitirdiklerinden bahsedemediler. Ama gelip dediler ki “Ucube” kim ucube?” dedi.

KORKU İMPARATORLUĞU YARATANLARDAN HESAP SORMAYA GELDİK

2. sıra adayı Cengiz Daşdemir de, “Biz kimlerden hesap sormaya geldik biliyor musunuz? Korku İmparatorluğu yaratanlardan hesap sormaya geldik. Biz Kars’ın Çimento Fabrikasını peşkeş çekenlerden hesap sormaya geldik. Biz Sarıkamış’ın ayakkabı fabrikasını bir makine fiyatına satanlardan hesap sormaya geldik. Biz ileri demokrasi değil, bu ülkenin aydınlarını, gazetecilerini, yazarlarını ceza evlerine tıkanlardan hesap sormaya geldik. Biz bu ülkede kardeşliği övmeye geldik. Sizden biz yetki istiyoruz. Sizin vereceğiniz yetkiyle Kars’ın kaderini hep birlikte değiştireceğiz.” diye konuştu.   

MEMURLAR GELİYOR BURAYA VE OYLARIMIZI ALIP GİDİYORLAR VE BİZ KADERİMİZLE BAŞ BAŞA KALIYORUZ

1. sıra adayı Naif Alibeyoğlu ise, “Biz burada evimizdeyiz. Biz buraya misafir gelmedik. Birileri her seçim döneminde misafir geliyor. Sizlere soruyorum diğer partilerin adaylarını, liste birde olanları hiç görüp tanıdınız mı? Peki benim telefon numaramı bilmeyen var mı? Beklide onlara vermek isteyenler olacak telefonu olmayınca nasıl ulaşacak. Kim bu? Nereden geldi, kim gönderdi? Memurlar geliyor buraya ve oylarımızı alıp gidiyorlar ve biz kaderimizle baş başa kalıyoruz. Artık kaderimizle baş başa kalmayacağız. Kars’ın sahibi sizlersiniz. Biz burada fazla konuşmayacağız mecliste konuşacağız. Masaya yumruğumuzu vuracağız. Size her dakika, her saniye bir telefon kadar yakınız. Bu yıllar boyunca da böyleydi.” şeklinde konuştu. 

 BEN SİZİN İÇİN ÖLÜRÜM

Alibeyoğlu daha sonra şunları söyledi: “Fazla söze gerek yok. Ben sizin için ölürüm ya. Birileri provakatif hareketler yapabilir. Bizi birbirimize düşürmeye çalışabilir. Hepimiz kardeşiz. Bu şehre birliği beraberliği imal etmeye geldik. Onun için de hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Hiç kimse bize oy vermeyecek demeyeceğiz. Herkesten vermesini isteyeceğiz ve onları ikna edeceğiz. Onlara anlatacağız birileri bizi aldatıp gidiyor.

BURADA BİRLİĞİ BERABERLİĞİ, KARDEŞLİĞİ VE DOĞU’NUN UYGAR KENTİNE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE BİR DEMOKRASİ SINAVI VERECEĞİZ

Biz her dönem yaşadığımız gibi bu dönemde de diğer partilerden aday arkadaşları gidip yerlerinde tebrik edeceğiz. Onlara çiçek götüreceğiz. Burada birliği beraberliği, kardeşliği ve Doğu’nun uygar kentine yakışır bir şekilde bir demokrasi sınavı vereceğiz. Burada diğer partililerin adayları ile beraber tartışacağız ve hepsini burada açık oturuma davet edeceğiz. Medeni bir şekilde Kars’ı tartışacağız. Kars’ın sokaklarını, Kars’ın Güdeli’si, Kars’ın Hacıveli’sini bilmeyen insanlara ne verecekler. Onun hesabını soracaksınız. Birileri “Ben ceket gönderirsem kazanacak” diye Karslıyı küçük görmesin. Biz aklı olan, beyni olan, ülkesini ve şehrini seven, kendi kaderine, yazgısına sahip çıkan ve şu anda mağdur durumda olan kardeşlerimize, birbirimize sahip çıkacağımızı bütün Türkiye ve dünyaya ispatlayacağız.

ÖYLE YAPALIM Kİ BURADAN BİR BAKAN ÇIKSIN

Şunu bilin ki, kesinlikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) iktidar olacaktır. Erzincan’da 2 milletvekili var ama bir bakan çıkardı. Milletvekili ya da bakan çıkmaz demeyin. Öyle yapalım ki buradan bir bakan çıksın. Her türlü inancın, türbanın, halı altına süpürülmüş bütün sorunlarımızı Cumhuriyet Halk Partisi’nden başka hiçbir şey çözemeyecek. İdealize ettiğimiz noktaya bizlerle, sizlerle beraber gidecek. Eski CHP değil, yeni CHP, Naif Alibeyoğlu’nun olduğu, Cengiz Daşdemir’in, Saffet Özdemir’in olduğu ve Kars’ın biricik evladı Gürsel Tekin’in olduğu bir CHP emrinizdedir. Şimdi uzun soluklu bir yarışa başlayacağız. Bülbül mahallesine 3 arabayla gidip 5 bin kişi ile çıkıyorduk. Aydınlık evlere giderdik, o çamurlu, suyun olmadığı kanalizasyonun olmadığı yerde o çamuru birlikte çiğniyorduk. Bizimle birlikte çamuru çiğnemeye hazır olanlar, birbirimize sarılalım. Fazla söze gerek yok. Hepinizin emrindeyiz. Allah utandırmasın.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.