1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Yatırım yapmaktan yılmayın
Yatırım yapmaktan yılmayın

Yatırım yapmaktan yılmayın

Turizm Haftası nedeniyle Karslı Turizm işletmecileri Vali Kara’yı çiçekle ziyarete gittiler.

A+A-

14-20 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Kars’ta turizmciler Vali Ahmet Kara’yı ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Kars Valisi Ahmet Kara’ya Kars Otelciler ve Turizmciler Birliği Başkanı Halit Özer’in başkanlığında 10 kişilik turizm işletmecisi ziyaret gerçekleştirerek çiçek hediye ettiler.

Kars için Turizm Haftasının çok önemli olduğuna değinen turizm işletmecileri Kars Valisine verdiği desteklerden dolayı minnettar olduklarını dile getirdiler.

Vali Kara ise kendisine ziyaret gerçekleştiren turizmcilerin Turizm Haftasını kutlayarak hepsine yatırımlarından dolayı teşekkür etti.

Vali Kara, “Turizm İşletmecileri olarak Kars için çok büyük önem taşıyorsunuz. Yılmadan bıkmadan hizmetlerinize devam etmenizi diliyorum, hiçbir zaman bıkmadan işyeri açmaya devam edin, yatırım yapmaya devam edin. Kısa zaman sonra Kültür Şehri olan Kars çok gelişecek, sizde bu gelişimde ön ayak olacak insanlar arasındasınız. Hepinizin turizm haftasını kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Vali Kara daha sonra şunları söyledi: “Bir şehir kültürüne sahibiz. Ama biz gelen giden turistlerden ve gelen misafirlerimizden sık sık işitiyoruz “Biz Kars’ı bu kadar beklemiyorduk, Kars tarihi bir şehir ama niye bu kadar harap ve bakımsız bir şekilde” gibi şeyler duyuyoruz. Bunlar tabi ki bizi üzüyor inşallah belediyemiz de bu yıl onları telafi ederse Kars’ımızın bu sene dahil, hareket geçişi olacak. Bu yıldan itibaren de Kars her yıl bir kademe atlayacak. Kars-Tiflis Demiryolunun da bittiğini düşünürsek Kars zaten daha da hızlı ilerleyecek. Turizmcilerimiz hakikaten devletin önünde gidiyorlar. Biz de bundan dolayı sizleri tebrik ediyoruz. Tabi önde gitmeye de devam edin. Otel açmaya devam edin, lokanta açmaya devam edin. Tesis açmaya devam edin hazırlığınızı yapın. Çünkü demir yolu açıldığı zaman ve bir de lojistik merkezi kurulduğu zaman Kars artık tutulamayacak kadar güzel bir yere doğru gider.  

Hepinizin turizm haftasını kutluyorum. Tabi gönül arzu eder ki bunu Kars’ta çok değişik kutlayalım. Türkiye dünyada turizm açısından çok önemli bir ülke 7. sırada yer alıyor. Fakat turizm kaynakları yönünden dünyada zannederim 3. sırada yer alıyor. Kars için tek üzüntümüz Kars’ta bu kaynaklarımız, yani gerek kültür varlıklarımız gerek kış turizmiyle ilgili kaynaklarımız şehrin emrinde, turizmin emrin henüz kullanılmaya başlanmamış. Özellikle restorasyonda çok gerideyiz. Ani Kars’ımızı ayağa kaldıracak bir projedir aslında. Ama bu konuyu henüz başaramadık. Her Ankara’ya gidişimde Ani’den bahsediyorum Turizm bakanlığına, yine bize Ani yönetim planıyla ilgili görüşlerimizi sordular. Bizde Turizm bakanlığına görüşlerimizi iletiyoruz. Anide henüz kazı bitmedi. Kazı bitmediği içinde restorasyon hızlı gidemiyor. Restorasyon için bizim ödeneğimiz de var. Ama kazısı yapılıp bitmeden restorasyonunu yapamıyoruz. Bu yıl Anide sadece Katedral yani Fethiye Cami dediğimiz ilk Cuma namazının kılındığı fakat kilise olarak bilinen katedral, Büyük Kilise onarılacak bu sene. Bunun dışında anide önemli bir restorasyon faaliyeti yoktur.

Bu yıl Sarıkamış’ta alt yapıyı yapacağız. Oto parkı, turizm işletmelerine giden yolu yapacağız. İmar planı yapıldı, kesinleşti. İmar planına göre gelişli gidişli asfaltlandıracağız”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.