1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akdere Kokuyor...
Akdere Kokuyor...

Akdere Kokuyor...

Hak ve Eşitlik Partisi Kars İl Başkanı Bora İzkübarlas, Kars merkeze bağlı Akdere Köyü’nde görmüş olduğu ilginç manzarayı kaleme aldı.

A+A-

Köylülerin kendilerini zehirlediğini ifade eden İzkübarlas ; “Akdere köylüleleri, kanalizasyonlarını köyün içerisindeki akarsuya bağlamış kendilerini zehirliyor, köye kanalizasyon kokusundan girilmiyor, salgın hastalıklar kol geziyor, hayvan ölümleri artıyor, köylü pişman, köye altyapı götürmeyen iktidar suçlu, dedi.

 

Hayvan pisliklerinin, çöp ve leşlerin de dereye atıldığını ifade eden Hak ve Eşitlik Partisi Kars İl Başkanı Bora İzkübarlas, başta Kars Sağlık İl Müdürlüğü olmak üzere, çevre gönüllülerinin de konuya duyarlılık göstermesini istedi ve Akdere’ye davet etti.

 

Akdere Köyü’nün sağlık taramasından geçirilmesini de isteyen İzkübarlas sözlerini şöyle sürdürdü : “Köylüleri defalarca ikaz etmemize rağmen ne yazık ki dikkate almadılar, yetkililerin gelip bu çevre katliamına bir son vermesi gerekiyor. Gerektiğinde cezai müeyyide de uygulanmalıdır. Akdere Köyü Sağlık Ocağı da köye karşı son derece duyarsızdır. Bırakın muayene olmayı, sağlık yetkilisini dahi köyde bulamıyoruz. Siyasiler de aynı derecede sorumsuzluk örneği sergilemişledir. Nerede meclis üyeleri ? “Çalışmalarımız devam ediyor” diyorlar ama biz bir çalışma göremiyoruz. Kars merkezine yirmi beş kilometre uzaklıktaki Akdere’de durum böyle ise ; varın yüz kilometre ötedeki köyümüzün halini siz düşünün.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.