1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan icraatlarını değerlendirdi
Başkan icraatlarını değerlendirdi

Başkan icraatlarını değerlendirdi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, son 6 aylık icraatını basın mensupları ile paylaştı.

A+A-

Bozkuş, makamında yaptığı toplantısının ardından, Kars’ın 50 yıllık su ihtiyacını giderecek içme suyu şebekesi isale hattının yapım çalışmalarını basın mensupları ile birlikte yerinde inceledi.

 

Kars Belediye Başkanlığınca yapımına başlanan içme suyu çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Bozkuş, “Havaalanı yolu üzerinden start verilen çalışmalar Çevre yolu, Paşaçayırı Mahallesi, Sanayi güzergahlarında hızla devam etmektedir. İçme suyu şebekesi isale hattı çalışmaları şehir merkezine kadar geldi. Merkez Faikbey Caddesi’nde yoğun bir şekilde devam eden çalışmalarda Emniyet Müdürlüğü ile Ordu Caddesi arasında bulunan yaklaşık 227 metrelik kısmın seri bir şekilde bitirilerek hizmete açılması bekleniyor. Öte yandan Faikbey Caddesi’nde yapılan çalışmaların caddenin yoğunluğu göz önünde bulundurularak 15 günde bitirilerek abone bağlantıları yapılacak. Belediye Başkanlığı’nca başlatılan çalışmaların yılsonuna kadar yüzde 60 tamamlanacak.” dedi.

 

10 AYRI NOKTADA ÇALIŞMA VAR

 

İçme suyu, kanalizasyon, kaldırım ve yol çalışmaları ile kentin inşaat alanına döndüğünü söyleyen Bozkuş, göreve geldiği ilk günden itibaren kalıcı hizmetler yapacağını ifade etti. Başkan Bozkuş, yapılan çalışmaları titizlikle takip ettiğini de vurgulayarak, “Şehir merkezinde yaklaşık olarak 15 kilometrelik kanalizasyon şebekesi yapılacak olan Kars’ta 345 adet kanalizasyon muayene bacası yapılması planlanıyor. Kanalizasyon şebekesi çalışmaları Halitpaşa Mahallesi’nden başlayarak, Bayrampaşa kanalına paralel Aydınlıkeveler, Arpaçay yolu mevkisi ve Atatürk mahallesinin tamamını kapsayacak şekilde inşaatı yapılacak. Kanalizasyon şebekesinde tıkanma gibi sorunlar yaşanmaması için 20-80 santim çaplarında borular kullanılacak. Öte yandan Bülbül Mahallesi Çay Sokaktan başlatılan çalışmalar Bülbül Mahallesi, Şehitler Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Halitpaşa Mahallesi, Digor Yolu TOKİ ve Alparslan Mahallesi’ni kapsayacak toplayıcı şebeke hattı yapılacak.” şeklinde konuştu.

 

ESKİ HİZMET BİNASI MODERN GÖRÜNÜMÜ İLE CAZİBE MERKEZİ OLACAK

 

Başkan Bozkuş, Belediye eski hizmet binasıyla ilgili de şunları söyledi:

 

“Yaklaşık 1 yıl önce yap-işlet-devret modeliyle 43 yıllığına kiraya verilen esi belediye hizmet binasının müteahhit firma ile Belediye arasındaki karşılıklı olarak yapılan sözleşmenin feshi ile yeniden kurumumuz mülkiyetine geçmiş olup, binanın restorasyonu ve yanında bulunan alanda kullanılarak yaklaşık 13500 metre kare alanda modern anlamda bütün belediye birimlerinin bir araya toplanıp içerisinde toplantı salonu, meclis salonu, çok amaçlı salon, aş evi, kapalı otopark, il dışından gelen misafirlerin konaklanabileceği misafirhane, yemekhanenin bulunacağı, günümüz koşullarına uygun modern bir hizmet binası yapılacaktır.

Belediye Hizmet Binası işinin projesi tamamlanmış olup, ödenek tahsis edildikten sonra ihale edilerek hızlı bir şekilde yapımına başlanacaktır.”

 

BEŞİKTEN MEZARA KADAR BELEDİYECİLİK

 

Bozkuş, mezarlıklarla ilgili tüm çalışmaların Belediye Park bahçe ve Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü de belirterek, şöyle konuştu:

 

“Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan 7 adet mezarlıktan sadece Asri Mezarlığı düzenlenmeye müsaittir. Bu bağlamda Asri Mezarlığında parselizasyon çalışmaları yapılarak umumi mezarlık ve aile mezarlıkları projelendirilmiştir. On kişilik, sekiz kişilik, dört kişilik, iki kişilik 18.368 adet aile mezarlığı ve 18.200 adet umumi mezarlık yapılması planlanmaktadır. Mezarlık şehrimize 20 yıl hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Mezarlık Yönetmeliğimiz ve aile mezarlıklarına tahsis belgesi meclise sunulmak üzere hazırlanmıştır. Yeni kuracağımız ALO CENAZE birimi ile de halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Tek model mermer uygulamasına geçilecektir. Asri Mezarlığının içinde mescit,gasil hane,bay-bayan ve engelli tuvaletleri, şadırvan,30 adet muhtelif yerlerde çeşme, abdest alma yerleri, idari bina, depo ve otopark hizmetleri verilecektir.Ayrıca merkezi aydınlatma ve her noktadan aynı oranda duyulan ses sistemi de kandillerde bayramlarda, cenazelerde aralıksız Kur’an okuma olanağı olacaktır. Tüm mezarlık çimlendirilecektir. Çepeçevre Limon Selvi, Mavi Selvi ile ağaçlandırılarak çevre düzenlemesi yapılacaktır. İnsanların rahat bir şekilde dini törenlerini yapabilecekleri bir mekan olacaktır. Mezarlığı ziyaret eden insanlar ölülere ne kadar hürmet edildiğini görecekler. Düzenleme tamamlandıktan sonra bölgede örnek alınacak ve ses getirecek bir belediyecilik hizmeti ortaya çıkacaktır. Söz konusu çalışmaları tamamlamak üzere ihale 16.07.2010 tarihinde saat 14:00 de Kars Belediyesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.”

 

Başkan Bozkuş daha sonra basın mensuplarıyla birlikte Bayburt Barajı’ndan getirilen su çalışmalarının devam ettiği alana gitti. Barajdan 17 kilometre mesafe alınan çalışmalar kapsamında dev boruların döşendiği anda basını bilgilendiren Bozkuş, kask giyinerek kaynak yaptı. Kars’ın 2050 yılına kadar ki su ihtiyacının bu çalışmayla giderileceğini de vurgulayan Bozkuş, “Kars’ta her şey daha güzel olacak.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.