1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ahmet Şık’tan HDP’nin Kars adaylarına destek
Ahmet Şık’tan HDP’nin Kars adaylarına destek

Ahmet Şık’tan HDP’nin Kars adaylarına destek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, HDP’nin Kars Belediye Eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’nın seçim çalışmalarına destek olmak için Kars’a geldi.

A+A-

HDP’nin seçim değerlendirme toplantısına katılan Şık, Kars’ın kültürel zenginliği ile HDP’yi yansıttığını söyledi.
Şık, “Kars bir çok etnik kimliği ve kültürü içinde barındıran bir kent. Bu özellikleri nedeniyle Kars Halkların Demokratik Partisi’nin ne olduğunu da gösteren bir yer. O yüzden çok özel yarış var burada. İlk kez bölgeyi dolaşıyorum. Tam da bize uygun iki adayla Türkiye’nin ne olduğunu gösteren bir yarışa girdik. Ben inanıyorum ki Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca bu yarıştan başarıyla çıkacak. Nasıl bir Türkiye istediğimizi nasıl bir gönüllülük anlayışının iktidarda olduğunu, halk için halkla nasıl bir yönetim olacağının kanıtını burada göreceğiz. Ve buradaki başarının Türkiye’deki siyasi kültürün değişimi anlamında da bir çok şeyin yolunu açacağını düşünüyorum. Bunun için hepinizin fedakarlıkla çalıştığını biliyorum. Çünkü HDP’nin tabanının halkımızın partinin çok önünde olduğunu düşünüyorum” dedi.
HAREKETLİ SEÇMEN VE SANDIK GÜVENLİĞİ ÇAĞRISI
Hareketli seçmen ve sandık güvenliği çağrısı yapan HDP Kars Belediye Eşbaşkan Adayı Alaca, provokasyona karşı uyarıda bulundu.
Alaca, “Seçim çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bizim için önemli bir durumda sandık güvenliği. Bütün çalışmalarımızın sonucunu 31 Mart gecesi yapılan sayıma göre alacağız. Sandıkları koruyamazsak irademizi sandıklardan çıkaramazsak hepimizin emeği heba olacak. 31 Mart’ta sizlerden ricamız; çok titiz çalışarak partimizi en şekilde temsil etmemiz. Her türlü provokasyona karşı sağduyu ile hareket etmemiz gerekiyor. Hareketli seçmenleri tespit ederek Kars’a gelip oy kullanmalarını sağlayabiliriz. Bir oy bile bizim için çok kıymetlidir” ifadelerini kullandı.
‘BAŞKA BİR YÖNETİM MÜMKÜN BAŞKA BİR SİYASET ANLAYIŞI MÜMKÜN’
Halkçı siyaset ve hesap verebilir siyasetin önemine dikkat çeken HDP Kars Belediye Eşbaşkan Adayı Bilgen, “Başka bir yönetim mümkün başka bir siyaset anlayışı mümkün. Bunu seçim kampanyamız boyunca oturtmaya çalıştık. (Halkçı bir siyaset, toplumcu belediyecilik nasıl yapılır, hesap veren belediyecilik, hesap soran bir halk, örgütlü bir toplum nasıl inşa edilir) üzerinde durmamız, yoğunlaşmamız gereken şey budur. Sadece kişilerin şöhreti üzerinden, sadece kişilerin başarı hikayeleri üzerinden istediğimiz modeli inşa edemeyiz.  Hem her birimiz buna uygun çalışma tarzı geliştirmeli hem de halkımıza, bize ilk defa oy verenlere bu güveni vermemiz gerekiyor” dedi.
Kars’ta HDP’ye yönelik kara propagandaya değinen Bilgen, şöyle konuştu:
‘BİNALARI DİKEN RUSLAR, DOĞU EKSPRESİ’NİN REKLAMINI YAPAN GENÇLER’
“Biz iktidarda olduğumuzda burada belediyeyi yönetmeye başladığımızda turizmin çökeceğine dair bir dedikodu yayılıyor. Kars’ın önemli gelir kaynaklarından biri turizm. Bunu da sanki kendileri yapmış gibi, sanki Baltık mimarisi binaları onlar dikmişler de o yüzden turist geliyormuş gibi ya da Doğu Ekspresi’ni onlar var etmiş onlar tanıtmış gibi işe sahip çıkıyorlar.
Binaları diken Ruslar, Doğu Ekspresi’nin reklamını yapan gençler. Kars’a ciddi bir ilgi var. Biz çok net biçimde söylüyoruz, eğer şehri bu hale getirmekten böyle kaçacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ne bizi karalayarak, iftira ederek, dedikodu siyaseti ile engelleyebileceksiniz ne de bu şehrin bırakın turizm potansiyelini. Bizim belediyeciliğimizde 3 katına çıkacak turizm potansiyelini engelleyemeyeceksiniz.
HDP’nin seçim odaklı siyaset yapmadığını ifade eden Bilgen, geçtiğimiz gün Halepçe Katliamı ve Beyazıt Katliamı’nın yıldönümleri olduğunu anımsattı.
Bilgen, “Biz siyaseti sadece seçim odaklı yapmıyoruz. Dün bile halklarımızın Türkiye’nin Ortadoğu’nun tarihinde iki günün anması vardı. Biri Halepçe Katliamı,  Kürtlerin kaderinden Kürtlerin hafızasından hiç silinmeyecek bir dönüm noktasıydı. Biri de Beyazıt Katliamı, üniversitede çoğu TİP’li öğrencilerin katlinin yıl dönümüydü. Eğer tarihimizi yeniden (ister Kürtlerin tarihi ister devrimcilerin muhaliflerin tarihi) böyle acılara, böyle dramlara tanıklık etmesini istemiyorsak siyaseti yaparken sadece düzen partileri gibi kim ne kadar oy alacak kim hangi koltuğa oturacak anlayışıyla değil bu topraklarda nasıl özgür yaşacağız, nasıl barış içinde yaşacağız nasıl kardeşçe yaşacağız bunun derdiyle siyaset yapmamız gerekiyor” dedi.
Seçimlere iki haftadan daha az bir zaman kaldığını anımsatan Bilgen, "Geriye kalan 13 günü değerlendirirken fedakarlık yaparken hangimiz aday, kim listenin neresinde, hangimiz yönetimde bu tartışmaları sıfırlamamız gerekiyor. Hepimiz özveri İle çalışırsak o zaman bu yaşadığımız acılara ödediğimiz bedellere değerlere yakışan bir sonucu hep birlikte elde ederiz” diye konuştu.
‘KARS’I GÖBEKLİ POLİTİKACILAR PROFİLDEN HEP BİRLİKTE KURTARACAĞIZ’
“Bizden oy götüren diğer adaylara halı saha maçı teklif edeceğiz” diyen Bilgen, “Hangi parti meclis üyelerine kadrosuna güveniyorsa sahaya çıkacak böylece bu şehri göbekli politikacılar profilden hep birlikte kurtaracağız” dedi.

ahmet-sik’tan-hdp’nin-kars-adaylarina-destek-(2).jpgahmet-sik’tan-hdp’nin-kars-adaylarina-destek-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.