1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 150 milyon TL'lik sosyal destek
150 milyon TLlik sosyal destek

150 milyon TL'lik sosyal destek

Hükümetten Kars dahil 25 şehre 150 milyon TL'lik sosyal destek…

A+A-

Hükümetin demokratik açılıma da destek sağlayan Sosyal Destek Programı'nın (SODES) kapsamı genişledi.

 

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz GAP bölgesindeki 9 ili kapsayan SODES'in Doğu Anadolu Projesi (DAP) illerini de içerecek şekilde 25 ile genişletildiğini belirterek 2010 yılı ödeneğinden 150 milyon lira bütçeli bin 187 projenin desteklenmesine karar verildiğini açıkladı. Yılmaz, 2011 yılında toplam SODES bütçesinin 200 milyon liraya yükseltileceğini belirtti. 2010 için valiliklere gelen proje teklifinin 15 bine ulaştığını aktaran Yılmaz, bu rakamın kendilerine iletilen proje sayısının yaklaşık 6 katını oluşturduğunu söyledi. 155 milyon lira bütçe ayrılan 2010 yılında kaynağın 25 ile dağıtılmasında, illerin "göç, işsizlik, ortaöğretimde okullaşma ve yoksulluk oranı'' ile belirlenen SODES endeksi esas alınırken nüfus ve illerin ortalama proje puanları da hesaba katıldı.

 

Devlet Bakanı Yılmaz, Başbakanlık Yeni Bina'da konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Yılmaz, 2010 yılında SODES kapsamının, DAP illeri olan Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van'ı içerecek şekilde genişletildiğini ve 25 ile ulaştığını belirtti. Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarına az pay verildiği yönündeki eleştirilerin de dikkate alındığını ve 2010 SODES bütçesinin 3'te birinin STK projelerine ayrıldığını söyledi. 2008 ve 2009'da bu oranın yüzde 15 düzeyinde bulunduğunu kaydeden Yılmaz, 2010 için 49 milyon lira bütçeli 376 adet STK projesinin destekleneceğini bildirdi. Finanse edilecek toplam 150 milyon lira bütçeli projelerden bazıları şunlardan oluştu: "Kadın Mesleki Eğitim Merkezi (Ardahan), Meslek Mutlu Gelecektir (Gaziantep), Her Eve Mikro Fabrika Projesi (Bitlis), SBS Yarışında Ben de Varım (Van), Roman Öğrencilerle Tarihimize ve Kültürümüze Yolculuk (Malatya), Minikler Anaokulunu Öğreniyor (Tunceli), Gümüşhane Kitap Okuyor (Gümüşhane), Seyirci Olma Sporcu Ol Devam Ediyor (Kilis).

Yasal Uyarı : Haberlerin etik olmayan yollarla kopyalanması ve çeşitli yayın organlarında izinsiz yayımlanması yasaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.