1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadın arıcılar...
Kadın arıcılar...

Kadın arıcılar...

Kadınların Ekonomik Hayata Katılımlarını Destekleyecek Politikalar Neler Olmalı?

A+A-

Bu sorudan yola çıkan Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Kafkas Üniversitesi işbirliği ile Kars’ta 40 işsiz kadını istihdama kazandırmak amaçlı arıcılık ve organik bal üretimi eğitimine başladılar.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni kapsamında kadınların işgücüne katılımlarını arttırmak amacıyla Kadın İstihdamı programı geliştirilmiştir. Söz konusu program Marmara Grubu Vakfı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir.

Karslı Girişimci Kadın Balcılar projesi kapsamında ilk etap iş sahibi olmak isteyen 40 kadınla başlamış ve kursiyerler teorik eğitimlerini tamamlamıştır diyen Marmara Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı AB Projeleri koordinatörü Müjgan Suver “kendilerine verdiğimiz dört arılı kovan ve arıcılık malzemeleriyle iki arıcılık teknikerimizin refakatinde uygulamalı eğitime geçmişlerdir. Temmuz ayının sonuna kadar devam edecek olan proje çerçevesinde de 14 -15 Temmuz tarihlerinde Kars’ta sokak şenliği ve üretilen ballar halkın tanıtımına sunulacaktır. Bu çalışmaya başlayan kadınlarımızı bir kez daha tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca bizim kadın istihdamı konusundaki çalışmalarımız da farklı alanlarda aynı hızla devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.