1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muayene olmak bir telefon kadar yakın!
Muayene olmak bir telefon kadar yakın!

Muayene olmak bir telefon kadar yakın!

2003 yılında başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile yaygın, erişimi kolay ve güler yüzlü sağlık hizmeti sunmayı amaçlayan Sağlık Bakanlığı, hayata geçirdiği uygulamalarla büyük ilgi toplamaya devam ediyor.

A+A-

2003 yılında başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile yaygın, erişimi kolay ve güler yüzlü sağlık hizmeti sunmayı amaçlayan Sağlık Bakanlığı, hayata geçirdiği uygulamalarla büyük ilgi toplamaya devam ediyor. Bu uygulamalardan biri olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) dünden itibaren ilimizde de uygulanmaya başladı.

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, vatandaşlara kendi istedikleri hastane ve hekimden randevu alma imkanı sunan MHRS hakkında şunları söyledi:

“Adından da anlaşılacağı gibi temelde, vatandaşların merkezi bir sistemden randevu alarak istedikleri herhangi bir hastaneye gitmelerini sağlayan MHRS’ye biz de entegre olmuş bulunmaktayız. Artık ilimizdeki tüm vatandaşlarımız 182’yi arayarak tek bir telefonla Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için randevu alabilecek.”

MHRS sayesinde hastanelerdeki beklemenin ve kuyruğun sona ereceğini kaydeden Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç, sistemin sağlayacağı faydaları şöyle özetledi:

“Sağlık Bakanlığı, ülkemizde daha etkin, verimli ve kaliteli bir hizmet sunabilmek ve vatandaşların bu nitelikli hizmetten faydalanması adına MHRS’yi uygulamaya koymuştur. Diğer tüm sağlık uygulamalarında olduğu gibi bu projenin de temelinde en mükemmel hizmeti vatandaşlarımıza sunmak ve hasta memnuniyetini en üst düzeye taşımak yatıyor.” diye konuştu.

NASIL RANDEVU ALABİLİRİM?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi’ni arayarak vatandaşların kolayca randevu alabileceğini belirten Dr. Fahri Sevinç, sistemin işleyişini şöyle özetledi:

“182 Çağrı Merkezi’ni arayan vatandaşımız, çağrıyı yanıtlayan canlı operatöre öncelikle T.C. kimlik numarasını veriyor. Asistan bu doğrultuda vatandaş bilgilerini doğruluyor. Ardından çağrı merkezini arayan vatandaşımız istediği hastane, istediği poliklinik ve hatta istediği hekimi belirtiyor. Çağrıyı karşılayan asistan sistemden hangi tarih ve saatin uygun olduğunu kontrol ediyor ve vatandaş verilen bu bilgiler ışığında seçimini yaparak randevusunu almış oluyor.”

RANDEVUMA GİDEMEYECEĞİM, NASIL İPTAL EDEBİLİRİM?

Vatandaşın kendisine verilen randevu zamanından 30 dakika önce ilgili hastanenin MHRS hasta kabul bölümüne başvurması gerektiğini hatırlatan Dr. Sevinç, herhangi bir sebepten dolayı randevunun iptal edilmesi gerektiğinde şu yolun izlenmesi gerektiğini belirtti:

“Randevu zamanından önce vatandaş yine aynı şekilde 182 Çağrı Merkezi’ni arayarak T.C. Kimlik Numarasını veriyor. Asistan tekrar vatandaş bilgilerini doğruluyor. Ardından iptali istenen randevunun tarih ve zamanı söylenerek, randevu asistan tarafından iptal ediliyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.