1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. YKB'den yeni kredi kampanyası
YKBden yeni kredi kampanyası

YKB'den yeni kredi kampanyası

Yapı Kredi Bankası, Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları projesiyle KOBİ'lere destek verecek bankalardan biri oldu.

A+A-

Yapı Kredi, KOBİ’lerin finansmana erişiminin desteklenmesi amacıyla kurulan Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylıkları (BAKK) projesinde aracı bankalardan bir tanesi oldu.

 

Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve Avrupa Yatırım Fonu (EIF) ortaklığı ile 50 milyon Euro’luk anlaşmaya imza atan Yapı Kredi,  KOBİ ve mikro işletmeler için kredi sağlayacak.

 

Program genelinde 250 milyon Euro’luk kısmı EIB, 30 milyon Euro’luk kısmı ise EIF tarafından garanti altına alınan kredinin Yapı Kredi’nin de içinde bulunduğu aracı bankalar ile toplam 500 milyon Euro'luk bir finansman hacmi oluşturması hedefleniyor.

 

Kars, Kastamonu, Samsun, Kayseri, Kahramanmaraş, Van’ın da aralarında bulunduğu 43 şehri kapsayan BAKK projesi, bu illerin krediden yararlanma oranını yükseltmeyi amaçlıyor.

 

Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, Türkiye ekonomisinin gelişiminde önemli rol oynacağına inandıkları kredi anlaşmasında yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylıkları projesinin sadece 43 ilin değil bu illerin yer aldığı bölgelerin gelişimi için de son derece önemli olduğunu söyledi. Açıkalın sözlerine şöyle devam etti: “Yapı Kredi olarak, gerek üretimin, gerek istihdamın artırılmasında, gerekse Ar-Ge, yenilikçilik ve rekabette ülkemizin en büyük potansiyelinin  KOBİ’ler olduğuna inanıyoruz. Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa Yatırım Fonu ile imzaladığımız bu anlaşma kapsamında KOBİ’lerimizin farklı finansman ihtiyaçlarını karşılayarak onlara her zamanki gibi destek olmayı amaçlıyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.