1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ay dede,Karslıları sokağa döktü
Ay dede,Karslıları sokağa döktü

Ay dede,Karslıları sokağa döktü

Kars’ta dün gece Ay’ın etrafında çember şeklinde oluşan ışık huzmesi halkı sokağa döktü.

A+A-

Kars semalarında ayın tam olarak görünmesine rağmen, çevresinde oluşan ve yavaş yavaş büyüyen ışık halkası, kameralara ve fotoğraf makinelerine görüntü vermedi. Yaklaşık 1 saat boyunca ayın etrafında gözlemlenen ışık halkası Karslılar tarafından ilgiyle izlendi.

 

Gökyüzünde bir anda ortaya çıkan bu ilginç doğa olayı, Karslıların telefonlarına sarılarak birbirlerine haber vermelerine neden oldu. Bu nedenle kendilerini sokağa ve balkonlara atan vatandaşlar ayın etrafında oluşan ışık halkası hakkında farklı yorumlar yaptılar. Kars’ta ilk kez gece vakti gökyüzünde gözlemlenen bu doğa olayını kamera ve fotoğraf makinelerine tam olarak kaydedilememesi ise gazetecileri bile şaşırttı.

 

Batı illerinde yaşanan soğuk ve yağışlı havaya rağmen, Kars’ta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklarının yaşandığı bu geceyi fırsat bilerek Kars sokaklarında gezen gençler ise bir anda karşılaştıkları bu doğa olayını cep telefonlarına kaydederek ölümsüzleştirmek istediler. Fakat onlarda basın mensupları gibi görüntü alamadılar.

 

Gökyüzünde bir saat boyunca Ay’ın etrafında gözüken ışık huzmesi bir saatin ardından daha da büyüyerek gözlerden kayboldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.