1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yılmazel: Peşine Düşeceğiz
Yılmazel: Peşine Düşeceğiz

Yılmazel: Peşine Düşeceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Adayı Dr. Ümit Yılmazel, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu’nun 10 Ocak 2011 tarihli konuşmasında yaptığı vurguyu Kars için ele alarak “Peşine düşeceğiz” dedi.

A+A-

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Bilaloğlu konuşmasında, memleketin her köşesine bir Tıp Fakültesi açmanın mantığının olmadığını belirtmesiyle ilgili olarak bir açıklama yapan Yılmazel, “Bilaloğlu, konuyu “Türkiye’de Tıp Fakültesinin sayısının 77 olmuştur. Dünyada Tıp Fakültesi açma hızı açısından birinciyiz övünebilir misiniz? Türkiye’de muayenehane açma iznini dün çıkan bir yönetmekle bakan kendi ellerine almıştı. Muayenehanelerin standartları getirilmiştir. Kapı ölçülerinden muayenehanelere giden merdivenlerin yükseklikleri ve enine kadar standart vardır; ama Tıp Fakültesini açama standartları yoktur. Bakanlar kurulundan gerekli izni çıkartırsınız. O ildeki halkın biz Tıp Fakültesi istiyoruz diye iradesini göstermeniz yeterlidir. Herkes Tıp Fakültesi İstiyor, aslında cümleyi yanlış kurmuş oluyorlar. İstedikleri nitelikli ulaşılabilir bir sağlık hizmetidir. Sadece adı fakülte olan bir yer değil. Tıp Fakültesi öğrenci yetiştirir, Türkiye’ye nitelikli Tıp Hekimi yetiştirir bunu yapabilmek bir olgunlaşmayla ilgilidir kurduk demekle olmaz.” sözleriyle vurgulamış. Bunun yanı sıra “bakın bundan bir sene önce Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi 30 Ayrı alanda öğretim üyesi istedi fakülte açılmış 30 alanda öğretim üyesi yok. Zaten Tıp’ta 40 tane alan olur olsa olsa. 30 alanda öğretim üyesi istemek demek hiçbir standarda bağlı olmaksızın açtınız, bir eğitim yürütüyorsunuz demektir.” Sözleriyle de Kafkas üniversitesinin durumu gözler önüne sermiştir.” dedi.

 Yılmazel ayrıca, “2000’de kurulması gündeme gelen Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2003’de kurulmuştur. Yaklaşık 5 yıl sonrada yani 2008’de de Fakülte inşaatına başlanmış. Şu günlerde öğretim üyesi eksikliklerini tamamlamaya çalışan fakülte tahminen ağustos ayında açılacaktır. Tıp Fakültesinin öğrencileri şu anda Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde eğitimlerini tamamlamaktadırlar. Dr. Eriş Bilaloğlu’nun bahsettiği gibi, diploması Kafkas Üniversitesi olan ancak eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden alan bu öğrencilerimizle şu anda Karslı’nın talebi şehrimizde bir Tıp Fakültesi olması olayı sağlanmıştır.” diye konuştu.

 “Hem mesleğim gereği hem de bir vatandaş olarak ilk icraatım Kafkas Tıp Fakültesi’nin sorunlarını çözmek olacaktır” diyen Yılmazel, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Hedefimiz sadece Kars, Ardahan, Iğdır için tam teşekküllü hastane değil, sınır komşularımıza kadar uzanabileceğimiz bölgesel bir hastaneyi hayata geçirmek. Gürcistan, Ermenistan, Azerbeycan hatta İran, Kazakistan, Özbekistan’a kadar uzanan, oralara kadar hastaların derdine derman olabilecek bir hastane oluşumu. Bununla ilgili her türlü desteği, her türlü takibi, takviyeyi sağlayacağım. Vekilliğimde ki ilk olayım bu işle ilgilenmek olacak.

 Günümüzde kendimin tespit ettiği sağlık sıkıntılarının da takipçisi olacağım. Şu anda komşu ülkelerimizin doktorluk eğitimleri, Türkiye’nin hemşirelik eğitimiyle aynı derece olmasına rağmen, Türkiye ye oralardan öğretim görevlisi getirilmektedir. Ben bir doktor olarak hem şehrimin, hem de tüm vatanımın sağlığıyla oynama cesareti gösteren bu zihniyete dur diyeceğim. Herhangi bir mesleğin iyi eğitimli mezunları olmaması, belki bir şekilde giderilebilir. Ancak tıptaki eğitim eksikliği insanlarımızın canına mal olabilir. Buda dönüşü olmayan bir yanlış olmuş olur. Bu nedenle, Serhat Kars’ımızda tam teşekküllü hastanenin tüm eksikliklerini gerektiği gibi karşılanmasının takipçisi olarak, bu hastanenin iyi bir bölge hastanesi olması için çalışacağım.

 Ayrıca bu işin çok yönlü boyutlarından dolayı da önemli olduğu kanaatindeyim. Bu işle hedefim hastalara deva olmanın yanı sıra hastalara deva olurken ekonomimize de katkıda bulunmak. Ülkemizin ve şehrimizin gelişmesini, bu bölge hastanesi ile Serhat Kars’ın kalkınmasını Allah’ın izni ile sağlayacağım.

 Kış olimpiyatları ile kültür turizmini, tam teşekküllü hastane ile sağlık turizmini hayata geçireceğiz. Her iki şekilde de Kars’ın “doğunun Parisi” ünvanına tekrar sahip olması için elimden gelen her şeyi yapacağım.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.