1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yapmayın Sayın Vali, Sayın Bakan, İnat Etmeyin
Yapmayın Sayın Vali, Sayın Bakan, İnat Etmeyin

Yapmayın Sayın Vali, Sayın Bakan, İnat Etmeyin

Settar KAYA / İYİ Parti Kars İl Başkanı

A+A-

Sözlerime Hemşerilerime bir soru sorarak başlayayım,

Aziz hemşerilerim; Ulaştırma bakanı Ahmet Arslan Faik bey caddesi üzerinde bulunan arsaya “Külliye” temeli atacakmış. Nasıl bir projedir, kaç metre karelik alana yapılacak, kaça mal olacak, ihalesi kimlere verilmiş bileniniz var mı? Kentimizin en merkezi yeri hakkında böyle bir karar alanların kentte yaşayanların bilgisine başvurması gerekmez miydi? Bu kent bizim değil mi?

Bunlar olmadı, belki de onlara göre bizlerin “kalitesi ve klasmanı” bu tür projeleri düşünmeye yetmez. Onlar yapacak, biz sadece alkışlayacağız. Alkışlamak içimizden gelmiyorsa susacak, seyredeceğiz.

İYİ Parti olarak bunu kabul etmeyiz, edemeyiz. Kentimize sahip çıkma sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.

Biz daha önce sayın valiye bu konudaki görüşümüzü bir “açık mektup”ile bildirmiştik. Bu Külliye’nin o alana yapılmasına karşıyız.

Öncelikle; 300 metre ileride mübarek Hasan Harakani hazretlerinin yattığı bir Külliyemiz var. O alanın daha da geliştirilerek İnanç turizminin merkezi haline getirilmesi gerekir. Şimdi burada adeta Külliye yarıştırırcasına bir ikincisinin yapılması son derece yanlıştır.

O bölgede acil bir camiye ihtiyaç olmadığını da Kars’ta yaşayan herkes bilir. Etrafta onlarca cami var, bunların tamamı sadece Cuma namazlarında kısmen dolmaktadır.

Hepsinden önemlisi; söz konusu alan Kentin geleceğini kurtaracak kadar hayati öneme sahiptir.

Şöyleki; Mevcut durumdaki Kazım Karabekir kışlası Cumhuriyet öncesinde kentin sınırında olduğu için o bölgeye kurulmuştur. Günümüzde ise tamamen şehrin merkezinde kalmıştır. Yapılacak olan, askeri kışlanın kent dışına taşınması, askeri lojmanların yıkılması, alanda sadece tarihi binaların bırakılması ve koruma altına alınmasıdır. Kentin trafiğini rahatlatmak için Cumhuriyet caddesine ve İnönü caddesine çıkacak yolların açılmalıdır.

Şimdi siz o arsaya devasa bir bina yapınca Faik Bey Caddesi ile Cumhuriyet caddesinin irtibatını kesmiş olacaksınız. İleride askeri kışla taşındığında o alan hiçbir işe yaramayacaktır.

Sizlere daha önce şehir stadyumunun yerine “Kent Parkı”yapılasınıda teklif etmiştik. Ancak dinlememiş, inat etmiştiniz. Stadı yıkıp, tekrar stad temeli attınız. Onuda 5 yıldır yapıp başa getiremediniz.

Yapmayın, son bir kez daha düşünün. Kamuoyunun görüşüne başvurun, uzmanlara danışın, kent plancılarının fikrini alın. Külliye yapmak siyasi konjoktör gereği önemli olabilir, asıl önemli olan şehrin geleceğidir. Bugünlük değil, asırlık düşünelim, o alana mahvetmeyelim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.