1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yalakalık bizim işimiz
Yalakalık bizim işimiz

Yalakalık bizim işimiz

Her yönüyle kötüye giden Kars, bir konuda liderliği hiç bir il'e bırakmıyor. O da “yalakalık”…

A+A-

Evet, son üç siyasi dönemdir Kars’ta yalakalık kültürü hâkim olmaya başladı. Geçmiş dönemde yerel yöneticilerin yüzüne farklı arkasına farklı konuşarak haysiyetli bir duruş sergilemeyenler, bu dönem de saltanatlarını sürdürüyorlar. İktidar ve muhalefet partilerinde iki yüzlü siyasetin en bariz örneklerinin yaşandığı Kars’ta şimdi de AKP, CHP ve MHP Genel Merkezi’ndeki yöneticilere “bal – kaşar” gönderme yarışına girildi.

 

Ak Parti’den Kars milletvekilliği adaylığı düşünenler, sözüm ona referanduma “evet” çalışması başlatmak için Kars’a geldiler. Uzun yıllardan beri ayrıldıkları köylerinde, referandumu bahane ederek, köylülere kendilerini tanıtma çabasında olanlar, “evet” “hayır” ı bırakıp zar zor kendilerini tanıtabildiler. Karslıların hiç tanımadığı; fakat yalnızca çok zengin olduğu söylenen bu insanlar, şimdi de “bal – kaşar” satıcılarının önünde kuyruk oluşturdular.

 

CHP ve MHP’de durum farksız.

 

Ankara’da ikamet eden ve MHP’den milletvekili aday adayı olan bürokratlar, Kars’tan kilolarca kaşar siparişi verirken, CHP’de ise durum Kılıçdaroğlu’na hoş görünme ve Önder Sav ile diyaloga geçme yarışına girdi.

 

   

Kimilerince kurnazlık diye nitelenecek bu yaklaşıma biz öteden beri “yalakalık” diyoruz. Siz, adına ; yağcılık, yalakalık, riyakarlık ne derseniz deyin bu alanda lideriz. Bu yüzden de sırtımız yerden kalkmıyor.

 

Karslının çok güzel bir tabi var : “Allah dağına bakıp kar verir” Erdoğan, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu insan sarrafı (!) Bu tiynetteki insanlara ne yapmasını beklersiniz ki...

 

Sayın başbakanım, genel başkanlarım, genel başkan yardımcılarım çok yaşayın...

 

Köle ruhlu insanlardan müteşekkil bu şehir size daha ne bal kaşarlar gönderir.

 

Afiyet şeker olsun... Bal yağ olsun! Ohhhh ohhh!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.