1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Usulsüzlük İddiasına Cevap
Usulsüzlük İddiasına Cevap

Usulsüzlük İddiasına Cevap

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, önceki dönem belediyeye bir çelik kapının 700, kilidinin ise bin 250 TL'ye alındığını söyledi.

A+A-

AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un bir yıllık icraatları hakkında Denetim Komisyonu'nca hazırlanan ve AK Parti, MHP ile CHP'li üyelerinin de altına imza attığı rapora cevap geldi.

 

Göreve geldiği dönemi kapsayacak şekilde hazırlanan harcama raporuna ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Nevzat Bozkuş, hakkındaki iddialara cevap verdi. Önceki yönetimin görevde olduğu 2009 Ocak, Şubat ve Mart aylarının tutulan raporlarda yer almadığını söyleyen Başkan Bozkuş, "5 Ocak 2009 tarihinde bin 450 kilo şeker, 130 kilo çay, 300 kilo pirinç, 3 Mart 2009'da 100 kilo şeker, 120 kilo çay, 180 kilo pirinç, 20 koli margarin, 13 gün sonra bin 250 kilo şeker, 180 kilo çay, 400 kilo pirinç, 23 koli margarin alınmış. Fen İşleri Müdürlüğü'nden önceki döneme ait 18 dosya incelenmiş, 4'ü ise incelenmemiş. inceledikleri de belli şeyler. Benim dönemimde yapılan harcamaların yer aldığı raporu çok detaylı incelediğinizde, şehitlerimiz için alınan bayrakları bile yazmışlar" dedi.

 

Komisyon tarafından tutulan raporun gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başkan Bozkuş, "Biz 140 artı KDV'ye kapak aldık, bunlar birinci ayda 260 artı KDV'ye kapak alıyorlar. Bir çelik kapı almışlar, kapı 700, kilidi bin 250 TL. Arkadaşlarımız bu derece sağlıklı rapor hazırlamışlar. Yetmemiş gibi bu denetim noktasında sağa sola bilgi sızdırmışlar. Biz Kars'a hizmet için geldik, bırakın taşın altına elinizi sokmayı, kellemizi koyduk" diye konuştu.

 

"MÜFETTİŞ İSTEYECEĞİZ"

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars halkının kendilerini tercih ettiğini ve 5 yıl görevde kalacaklarını belirterek, "Demokrasinin gereği budur. Hukuk devletinin gereği bu, kimsenin kimseyi kıskanmasına gerek yok. Burası hiç kimsenin babasının yeri değil. Yarın biz de çıkıp gideceğiz. Müfettiş isteyeceğim, gelsin onların hazırladığı faaliyet raporunu da incelesin, bizim 9 aylık raporumuzu da incelesinler. Yapacak bir şey yok. Arkadaşlarımı ve kendimi zan altında bırakmayacağım" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler