1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Umutlar SERKA’da
Umutlar SERKA’da

Umutlar SERKA’da

KOSGEB, Kalkınma Ajansları ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ) için işbirliği yaptı : Umutlar SERKA’da

A+A-

KOSGEB, Kalkınma Ajansları ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ) için işbirliği yaptı ; yani devlet KOBİ'ler için el ele verdi.

 

Devlet KOBİ'ler için el ele verirken, şimdi gözler kalkınma ajanslarına çevrildi.

 

Kars’ta kalkınmanın rotasını belirleyecek olan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken, işadamları ve yatırımcılar, ajans hakkında Karslıların yeteri kadar bilgilendirilmediğinden dert yandı.

 

KARSLILAR SERKA’DAN ŞİKÂYETÇİ

 

Gazetelerde ve internet haber sitelerinde SERKA ile ilgili toplantı haberlerinin yer aldığını ; fakat ajansının amaçlarının ne olduğu, kimlere hizmet vereceği, hangi konular ile ilgileneceği ve Kars’ın kalkınmasında önceliklerin neler olacağı hakkında hiçbir bilginin verilmediğini, ajansın kapalı bir kutu gibi Karslıların önünde durduğunu ve adeta ajansın kapısının önünden bile geçmenin mümkün olmadığını, ajans başkanı başta olmak üzere hiçbir personelinin de yatırımcıyı dikkate   almayarak bilgi vermediğini vurgulayan yatırımcı işadamları ; bu yapılan Karslılar ile alay etmektir. Yatırım yapacak olan bizleriz, dikkate alınmayan yine bizleriz, oysaki ajans kurulunca sevinmiştik; ama ne yazık ki gelinen nokta oldukça üzücüdür, dediler.

 

SEVİNDİREN PROTOKOL

 

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla DPT Müsteşarlığı, Kalkınma Ajansları ve KOSGEB arasında KOBİ'lerin geliştirilmesine yönelik işbirliği protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

 

EŞGÜDÜM VE SİNERJİ

 

KOSGEB ve Kalkınma Ajanslarının eş güdüm ve sinerji oluşturacak şekilde birlikte hareket etmeleri amacıyla hazırlanan KOBİ Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Kalkınma Ajansları ve DPT Müsteşarlığı arasında işbirliğine yönelik çerçeve protokolüyle bölgesel gelişmeye ve KOBİ'lerin rekabet güçlerini geliştirmeye yönelik çalışmaların daha hızlı, etkin ve verimli olması amaçlanıyor.

 

PROTOKOLÜN İÇERİĞİ

 

Protokolle, KOSGEB ve Kalkınma Ajanslarının yeni destek programları çalışmalarında etkin bilgi paylaşımında bulunmaları, desteklerde mükerrerliğin önlenmesi, tamamlayıcılığın gözetilmesi ve verilecek desteklerin değerlendirme sürecinde faydalanıcıların durum tespitlerinin sağlıklı yapılması amacıyla veri tabanlarının paylaşımı, proje ve programlar hakkında ortak tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yapılması hedefleniyor.

 

Bu protokolle ayrıca kredi garanti ve risk sermayesi uygulamalarını da içerebilecek muhtelif KOBİ finansman modellerinin geliştirilmesi, destek programları ve projeler bazında birlikte etki analizi çalışmaları yapılması, Ortak fon oluşturma, oluşturulacak fonların ortak yönetimi ve karşılıklı kaynak transferi yapılması da öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.