1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarihi Mekânlarda Ders
Tarihi Mekânlarda Ders

Tarihi Mekânlarda Ders

Dr. Yaşar KOP ile KAÜ’lü Öğrenciler Kars'ın Tarihi Mekânlarında Ders İşliyor...

A+A-

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri “Sosyal Bilgiler Öğretimi” dersinin bir parçasını oluşturan “Kültürel Miras Eğitimini” Dr. Yaşar KOP'un anlatımıyla Kars'ın tarihi mekânlarında işledi.

 

Konuyla ilgili olarak soruları yanıtlayan ders hocası Dr. Yaşar KOP, disiplinler arası bir yapıya sahip olan Sosyal Bilgiler dersinde öğrenciyi aktif kılmak adına çeşitli yöntem/teknikler uyguladıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti :

 

Sosyal Bilgiler programını meydana getiren dokuz adet öğrenme alanından/temasından birisi de "Kültür ve Miras"tır. Söz konusu öğrenme alanı ilköğretim (4-7.sınıflar) boyunca aynı adla anılmasına rağmen kültür ve miras aktarımı/öğretimi için 4. Sınıfta “Geçmişimi Öğreniyorum”, 5. Sınıfta “Adım Adım Türkiye”, 6. Sınıfta “İpek Yolunda Türkler”, 7. Sınıfta “Türk Tarihinde Yolculuk” adıyla çeşitli üniteler yer almaktadır. Bu üniteleri gerçekleştirecek kazanımlar boyunca yapılandırmacılık/oluşturmacılık paradigmasına uygun olarak doğrudan verilecek değerler ve beceriler bulunmaktadır. Doğrudan verilecek değerler; Türk büyüklerine sevgi, aile büyüklerine saygı, doğal çevreye duyarlılık, estetik ve vatanseverliktir. Doğrudan verilecek beceriler ise not almanın yanı sıra görsel kanıt kullanımı harita okuma, atlas kullanma ve grafik hazırlayabilmedir.

 

İşte bizlerde çeşitli şehirlerden memleketimize gelen ve tarihi dokuyu neredeyse her sokağında hissettiren Kars'ta böyle bir dersi sınıfta işlememek ve öğrencilerimize Kars'ın tarihini ve tarihi mekânlarını daha iyi sunabilmek adına “saha” da işlemeye karar verdik. Bu yolla gerek öğrencilerin neyi/neleri daha çok beğendiğini, hangi mekânda hangi eşyayı ilginç bulduklarını hatta o dönemde ki insanların neler hissettiklerini/hissedebileceklerini tespit etmeğe çalıştık.

 

Bu doğrultuda Kars Kalesi, Kümbet Cami/12 Havariler Kilisesi, Taş Köprü, Cuma  ; Mazlum Ağa ve Muradiye Hamamları, Namık Kemal Evi, Ulu Cami, Yusuf Paşa Cami ile Evliya Camisi gezilmiş ve gerekli açıklamalar yapılmıştır.    

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.