1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 3.Kuyucuk Doğa Festivali
3.Kuyucuk Doğa Festivali

3.Kuyucuk Doğa Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Kars Valisi Ahmet Kara’nın himayelerinde düzenlenen 3. Kuyucuk Doğa Festivali 6 Haziran Pazar günü başlayacak.

A+A-

Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti Derneği Yönetim Kurulu Başkanı adına açıklama yapan dernek sekreteri Ercan Birdal, “Hava şartları ve göl kenarında elektrik enerjisi olmayışı dikkate alınarak programın ağırlıklı kısmı, Kuyucuk köyü girişindeki boşaltılmış İlköğretim Okulu bahçesinde kurulacak çadırda icra edilecek. Program Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Gün boyu sürecek etkinliklerde Türk Halk müziği, genel ve yöresel folklör gösterileri ve mahalli aşış atışmaları yapılacak. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nün gözetiminde Kuyucuk Gölü’nde kuş gözlemi yapılacak. Ayrıca, göl çevresinde rehberli yürüyüş ve atlı gezi düzenlenecek. Festivale yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi katılacak. Bir çok ödül almış olan doğal kültür varlığımızı görmek için tüm hemşehrilerimizi festivalimize davet ediyoruz. Kendi varlığımız ve kültürümüzü önce kendimiz fark etmeliyiz. Bunun için herkesin festivale katılıp Kuyucuk Gölü’nü görmesini arzu ediyoruz:” dedi. 

 

Programda; Derneğin Genel Sekreteri Ercan Birdal ve Dernek Başkanı Kuyucuk Köyü Muhtarı Turan Demir açılış konuşması yapacaklar. KuzeyDoğa Derneği’nin bilimsel sunumunun ardından Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Doğanay gölle ilgili sunum yapacak. Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Doğanay’ın da bir konuşma yapması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.