1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turizmcilere İngilizce Dersi
Turizmcilere İngilizce Dersi

Turizmcilere İngilizce Dersi

Kars’ta BM Ortak Programı kapsamında Turizm Odaklı Temel İngilizce Dersleri Başlıyor...

A+A-

BM Ortak Programı kapsamında Kars Merkez’de ve Sarıkamış’ta halihazırda turizm sektöründe çalışmakta olan ancak yeterli derecede İngilizce bilmeyenler için konuşma ve dinlemeye yönelik “Turizm Odaklı Temel İngilizce Kursu” düzenlemeye başlıyor.

21 Şubat 2011’de Kars Merkez ve Sarıkamış’ta eşzamanlı olarak başlayacak olan eğitim, 10 hafta sürecek. Turizm sektörü çalışanları, Nisan ayı sonuna dek hafta içi her gün bir saat boyunca Kars’ın yabancı konuklarıyla daha iyi iletişim kurabilecek ve onların temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar İngilizce konuşabilmek amacıyla profesyonel İngilizce öğretmelerinden ders alacaklar. Kars Merkez’de sabah ve akşam saatlerinde Kars Eğitim Merkezi’nde, Sarıkamış’ta ise akşam saatlerinde Sarıkamış Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek kurs sonunda, başarılı olan katılımcılar BM Ortak Programı ortaklarından Dünya Turizm Örgütü tarafından verilecek olan sertifikayı almaya hak kazanacaklar.

BM Dünya Turizm Örgütü, şimdilik sınırlı bir gruba açık olan turizme yönelik İngilizce kurslarının ileride halka açık hale gelebilmesini umuyor.

Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar BM Ortak Programı Kültürel ve doğal zenginliklerinden yararlanarak Kars İli’nde turizm sektörünü harekete geçirmeyi amaçlıyor. BM Ortak Programı’nın finansmanı İspanya Hükümeti’nin sağladığı Binyıl Kalkınma Hedefleri Fonu’ndan destekleniyor. Ulusal ortağı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı olan Ortak Program’da yer alan Birleşmiş Milletler kuruluşları ise UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı), UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü), UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) ve UNWTO (Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü).

gazetekars.com
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.