1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hırsızlar Sanayi Sitesi'ne dadandı
Hırsızlar Sanayi Sitesine dadandı

Hırsızlar Sanayi Sitesi'ne dadandı

Kars’ta Yeni Sanayi Sitesi’ne giderek para, sigara, bakır kablo çalan hırsızlar esnafı canından bezdirdi. Sarıkamış İlçesi’nde de kömür hırsızlığına karışan bir şüpheli yakalandı.

A+A-

Edinilen bilgilere göre Sanayi Sitesi’nden 5 hırsızlık olayı gerçekleşti. 6 şüphelinin karıştığı olaylar sırasıyla şöyle:

16, 17, 26, 37 yaşlarında 4 şüpheli, iki kişinin ortak işlettikleri Yeni Sanayi Sitesinde bulunan büfeye giriş kapısını levye ile zorlayarak açmak suretiyle girdi. 280 TL para ve 84 paket sigara çaldıkları sırada, 17 yaşındaki şüpheli polis ekiplerince büfe içinde, diğer şüpheliler ise başka bir işyeri içinde saklandıkları sırada yakalandılar. Sigaralar Cumhuriyet Savcısının talimatıyla sahiplerine teslim edilirken, çalındığı iddia edilen paralar ise bulunamadı. 

Bir başka olayda da 58 yaşındaki şahsın işlettiği Yeni Sanayi Sitesindeki işyerine giriş kapısı kilidini levye ile kırmak suretiyle girilerek işyeri sahibinin beyanına göre 3 bin 400 TL değerinde bakır kablo çalındı. Ayrıca aynı şüpheliler, başka bir şüpheli ile birlikte 1 hafta kadar önce, aynı işyerine yine kapı kilidini kırmak suretiyle girerek 340 TL değerinde bakır kablo çaldılar. Şüpheliler yakalandılar ve saklanırken yakalandıkları işyerinde yapılan aramada, 6 adet çuval içerisinde hurda bakır tel ile yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda 3 adet bakır çubuk bulunarak el kondu. Elde edilen malzemelerden 3 adet bakır çubuk sahibine teslim edildi. 

Yine aynı yerde; 4 şüpheli 30 yaşındaki şahsın Yeni Sanayi Sitesindeki işyerine giriş kapısı camını kırmak suretiyle girerek işyeri sahibinin beyanına göre 450 Kg. hurda bakır kablo çaldılar. Şüpheliler yakalanmışlar ve saklanırken yakalandıkları işyerinde yapılan aramada, 6 adet çuval içerisinde hurda bakır tel bulunarak el kondu. Elde edilen malzemeler sahibine teslim edildi.

Gece saatlerinde de 35 yaşındaki şahsın Yeni Sanayi Sitesindeki işyerine giriş kapısı camı kırılarak girilmek suretiyle işyeri sahibinin beyanına göre bin 320 TL değerinde bakır hurda malzemeler çalındı. Olayla ilgili aynı gün saat 02.00 sıralarında çeşitli hırsızlık olaylarından dolayı yakalanan 4 şüphelinin saklanırken yakalandıkları işyerinde yapılan aramada elde edilen hurda malzemeler sahibine gösterildiğinde kendi işyerinden çalınan malzemeler olmadığını beyan etti.

Son iki 2 ay içinde, 32 yaşındaki şahsın Yeni Sanayi Sitesindeki işyerine kapı kilidi kırılarak girilmek suretiyle işyeri sahibinin beyanına göre 5 bin TL değerinde zücaciye malzemeleri çalındı. Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 2 şüpheli diğer hırsızlık olaylarından dolayı yakalandı. Yapılan araştırmada; şüphelilerin bahse konu işyerinden çaldıkları tencere, tava vb. malzemeleri sattıkları, bu konuda diğer olaylara karışan şahsa malzemeleri çaldıklarını söyledikleri, ancak nereye sattıklarını söylemedikleri tespit edildi.

Çeşitli hırsızlık olaylarından dolayı yakalanan 4 şüphelinin 1 hafta önce Yeni Sanayi Sitesindeki işyerinden çaldıkları bakır kabloları İstasyon Mahallesindeki bir işyerine 120 TL karşılığında sattıkları tespit edildi. Şüpheli yakalandı ve olayı doğrulayarak 15 Kg. bakır kabloyu kendi rızasıyla teslim etti. Bahse konu kablolar ise sahibine teslim edildi. 

Sarıkamış İlçesi’nde de 4 şüpheli, bir vatandaşın Tepe Mahallesindeki ikametinin yanında bulunan kömürlükten kömür çaldılar. Şüphelilerden ikisi gözcülük yaparken 1 torba kömür çalmaya çalıştıkları sırada, işyeri sahibinin akrabası tarafından şüphelilerden biri olay yerinde yakalandı. Diğer şüpheliler ise sonradan yakalandılar. 

Belirtilen hırsızlık olaylarıyla ilgili yakalanan; yaşı küçük şüpheliler kimlik ve adres tespiti yapılarak ailesine teslim edilirken, diğer şüpheliler ise Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alındılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.