1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alınak İmralı’ya gidiyor
Alınak İmralı’ya gidiyor

Alınak İmralı’ya gidiyor

DEP eski Milletvekili BDP üyesi Av. Mahmut Alınak, Öcalan ile görüşmek için İmralı’ya gidecek.

A+A-

Gençler Ölmesin Ocaklar Sönmesin Girişimi (GEOS), isteklerinin Öcalan’a iletilmesi için DEP eski Milletvekili BDP üyesi Av. Mahmut Alınak’ı bu hafta içinde İmralı’ya gönderiyor. 

GEOS’ten yapılan açıklamada, “PKK’nin eylemsizlik kararı hükümetçe değerlendirilmediği için kanlı çatışma tehlikesi tekrar baş gösterdi. Bunun ne demek olduğunu geçmiş on yılların tecrübesi ile biliyoruz. PKK lideri Abdullah Öcalan avukatları ile yaptığı görüşmede, “Mart’a kadar umduğum yönde bir gelişme olmazsa aradan çekileceğim, herkes başının çaresine baksın.” diyerek bu tehlikeye dikkat çekmeye çalışmıştır. Bu durumda Kürt meselesinin kan dökülmeden çözümlenmesinden yana olan herkes, tüm anne ve babalar çatışmaların yeniden patlak vermemesi için bir şeyler yapmalıdır. Sivil siyaset çağrı yapmakla kalmamalı, sürece aktif olarak müdahale etmelidir. Hükümetin adım atmayacağı kesin olduğuna göre, bizler ya şimdiki gibi olacaklara seyirci kalacağız, böylece çatışmalar yeniden başlayacak; ya da sivil mücadeleyi yükselterek hükümeti meseleyi çözmek zorunda bırakacağız. PKK’nin eylemsizlik kararını gözden geçireceği bu sayılı günlerde hepimiz ağır bir sorumluluk altındayız. Tarih bize bu kanlı kapışmaya müdahale etmemizi ve silahlı çözüme karşı bedenlerimizle etten duvarlar örmemizi emrediyor. İnançla belirtmek isteriz ki, uzun yılların bilgi ve tecrübelerini kuşanarak ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanda yaygınlaştıracağımız sivil itaatsizliklerle eylemsizlik kararının kalıcı hale gelmesini sağlayabiliriz. Ama bunun için Öcalan’ın eylemsizlik kararının sürdürülmesini sağlaması gerekmektedir.” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Mahmut Alınak bu isteğimizi Öcalan’a iletmek için bu hafta içinde İmralı’ya gidecek.

Öcalan’dan gelecek habere göre hemen Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan randevu talep edeceğiz. Randevu verirler ya da vermezler; bunu beklemeden meselenin kan dökülmeden çözümünden yana olan tüm kurum ve çevrelerle görüşüp acilen bir Demokratik Çözüm Konferansı düzenleyeceğiz. Konferans duruma göre günlerce sürecek. Oradan hayatın her alanını kapsayacak bir sivil eylem programı çıkacak. Bu eylem programı uygulamaya sokulduğunda bugüne kadar on binlerce insanın ölümüne ve bir o kadarının da hapishanelerde çürümesine neden olan bu çözümsüzlük çorap söküğü gibi çözülmeye başlayacak.

Tüm anne ve babaları gençlerin hayatlarını korumaya çağırıyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.