1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Tuncay Mutluer'den Milliyetçilere Tarihi Uyarı
Tuncay Mutluer'den Milliyetçilere Tarihi Uyarı

Tuncay Mutluer'den Milliyetçilere Tarihi Uyarı

Vatan Partisi Kars İl Başkanı Tuncay Mutluer’den Milliyetçilere Tarihi Uyarı: “Uzatılan Her İpe Belinizi Bağlamayın"

A+A-

Tacettin DURMUŞ

- İpi takip ederseniz ucu FETO bağlantılı ABD’den çıktığını göreceksiniz.

- Devlet Bahçeli milliyetçiliğin içini boşaltı, Meral Akşener tarih sahnesinden silecek.

- ABD’nin parlattığı Akşener, MHP’nin neden olup bitene göz yumdu da şimdi eline kına yakmış meydanlara çıkıyor?

-  Tüm Vatanseverlerin ve Milliyetçilerin bunları düşünmesi lazım.

- Milletimizi, Kıbrıs’ta bayrağı indirmeyen kundakçı paşaların, yiğit Amiral Soner Polatların, APO’yu sorgulayan Albay H.Atilla Uğurların, APO’ya idam kararı veren Hakim Turgut Okyaylar’ın ve binlerce vatansever subayların, Prof.ların, fedailerin, cefakarların, yurtseverlerin buluştuğu Vatan Partisi Cephesine çağırıyorum…”dedi.

Partisinin il binasında yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan olaylara değinen Eski Belediye Başkanı ve Vatan Partisi Kars İl Başkanı Tuncay Mutluer Milliyetçilere tarihi uyarılarda bulundu.

Tuncay Mutluer Belediye Başkanlığı döneminde Milliyetçi Hareket Partisi’nin Alpaslan Türkeş döneminde tüm yönetici kadroları ile görüştüğünü ve o dönem MHP’nın Kars tarihinde bir ilki başararak Kars seçimlerini kazanan biri olarak o gelenekten geldiğini söyledi. Ama bugün vatan savunması için Vatan Partisine geçtiğini söyleyene Mutluer, bu ülke adına ve yarınlarına, kim geçmişte ne yapmışsa bugün benim gibi Vatan Parti’ sindedir, diyen Mutluer tarihe not düşecek açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Bugün bir çok yurtseverin hatırlayacağı Yunanistan sınırımızda direkten bayrağımızı indirmeye çalışan yunan gencinin eli bayrağımıza değmeden “vur” emrini veren Korgeneral Hasan Kundakçı Paşa bugün Vatan Parti’sindedir. İstihbarat Daire başkanı Yiğit Komutan, Tümamiral Soner Polat, APO’yu sorgulayan Albay Hasan Atilla Uğur, APO’ya idam kararını veren Hakim Ağır Ceza Reisi Turgut Okyay, eski Bakan Yaşar Okuyan, İstanbul Eski Valisi Erol Çakır, çeşitli Üniversitelerden Akademisyenler, Hocalar, Köylü, Çiftçi ve İşçi Önderleri, Sendikacılar toplumun her kesiminden bu milletin öncüleri, vicdanları bugün Vatan Partisinin omurgasını ve bu ülkeyi yönetecek kadrolarını oluşturmaktadır.

Ancak bugün bu ülkede bir fezleke sürülmek istenmektedir.ABD ve FETO 15 temmuz gecesi yaşanan büyük savaşın rövanşına hazırlanmaktadır.ABD’nın 45 yıllık yatırımı ve harcamaları bir gecede tuz ile buz oldu. Bütün kadroları tutuklandı ve bütün sermeyesi gitti. Şimdi bunun intikamını almak istemektedir. Meral Akşener bu projenin sadece bir parçasıdır. Eline yaktığı kına ile sahte milliyetçilik yapmaktadır. Baksanıza kadın Bozkurt işaretini yazıklıyor, yıllardır Bahçeli ile aynı evin içindeydiler birlikte Milliyetçiliği yok ettiler. Şimdi kendisi hiç orada bulunmamış gibi geldiği yeri kötülüyor.

Neden?

Çünkü yeni görevi bu…

ABD’nin yedekte beklettiği isimlerden biriydi. Biliyorsunuz ABD daha önce Sarıgül’ü portatif, denedi olmadı… Şimdi Akşener kartını sürüyor masaya. Milliyetçilerin bu oyunu bozması gerekiyor. Bu tuzağa düşmemesi gerekiyor, uyanık olmaları gerekiyor.

BU GÜNLERDE BİR MİLLİYETÇİLİK, BİR VATANPERVERLİK TARTIŞMALARI ALIP BAŞINI GİDİYOR

Bu günlerde bir milliyetçilik, bir vatanperverlik tartışmaları alıp başını gidiyor. Biri ‘Milliyetçiliğin merkezi benim’ diyor. Öteki ‘Asıl Milliyetçi benim’ diyor. Yani kurulmaya çalışılan bir parti daha var. Kurulmaya çalışına o partinin Genel Başkanı eski partisine ‘Milliyetçiliği mahvettiniz. Sizlerle beraber çalışmak, vatana ihanettir. Ya siz MHP’den çekilin yada biz ayrılıyoruz’ diyordu. Şimdi sözüm ona kurulmaya çalışılan o partinin genel başkanı başka telden çalıyor, ‘Partimde milliyetçilerden söz edilmeyecek, bozkurt selamı verilmeyecek, biz merkezdeyiz,

Bizde her kes görev yapabilecek’ diyor. E kardeşim dün milliyetçililiğe toz kondurmuyordun, dün ben bir numaralı Türkçüyüm diyordun. Ne oldu sana, acaba birleri ‘Meral, dünkü Milliyetçi duruşundan vazgeç, yoksa ha... mı dedi. Zaten o birilerinin talimatıyla kuracağınız parti seni allayıp pullayıp milletin başına başka biri olarak çıkaracağım diyor. Dün birlikte olduğun ve çocuklarla yapılan Türk dili kurultayında ‘Sayın’ diye hitap ettiğin omuz olmaz dediğin kişi ile şu an içinde yaşadığı ülkenin vereceği talimatlara uymazsan ne o partiyi kurdurur, ne de medyada pofpoflayarak reklamını yaptırır. Bilesin.

Pofpoflama dediğim de Aklıma Devlet Bahçeli geldi. 1999’da iktidar ortaklığı yaptığından bu yana kimse pofpoflamıyordu. Onunda pofpoflanmaya ihtiyacı vardı. Düşündü taşındı kim pofpoflar beni diğe. Vallahi Erdoğan dedi 17 – 25 Aralık tartışmalarında biri bilerine olmadık sözler söyleyenler başladılar sevişmeye. Sonunda Erdoğan Başkan oldu. O halde 2019’daki yapılacak seçimde Sayın Erdoğan kazanırsa Bahçeli’yi başkan yardımcısı yapacakmış ve Milliyetçilikte işte tam buymuş Bahçeli’ye göre..

Yazıma başlarken Milliyetçilik tartışmaları var diyorum ya.. ‘Sayın Cumhurbaşkanım e büyük benim, Bahçeli Hayıt benim’ Vatanı kaostan kurtardın, yeni parti kurmaya çalışan bayan da ‘Asıl Milliyetçi ve vatanperver benim.”diyor. Şaşırdım Vallahi aklıma 9 Ağustos 2017 yayınlanan Aydınlık Gazetesinde eski Oramiral Soner Polat’ın ‘Milliyetçilik mi dediniz’ başlığını taşıyan köşe yazısı geldi şimdi O’nun yazısına bakalım. Asıl Milliyetçi kim söyle diyor. Emekli Korgenaral Hasan Kundakçı (Vatan Partili) Bayrak bir milleti temsil eder. Biz rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımızın arkasından gider onun altında savaşır ve ölürüz. O’na uzanan elleri kırar dillerini keser koparırız. Bunun Türk halkı yapar. Kıbrıs’ta bayrağımızı indirmeye kalkışanları nasıl indirdiysek burada da bayrağımızı indirmeye çalışanları indiririz. Bayrağımızı indirmeye çalışan PKK’lı vatan hainlerine verilmesi gereken dersini vermeyen ve o gün seslerini çıkarmayan hükümet yetkileri ile Milliyetçi diye geçinen Bahçeli ve O’nun yanındakileri vatanseverlerin bugün milliyetçiliği vatanperverlik ve bayrak sevgisiyle böbürlenmeleri Hasan Kundakçı Paşa elinde Tük Bayrağı ile Mersin sokaklarında yürürken yanımda olan binlerce vatanperverin tepkisine ilgili kişilerin kulak tıkamaları ve hatta Sayın Bahçeli’nin ülkücüler tepki çeker, sizler bakmayın o yürüyüşe diye talimatlarını Milliyetçilik, vatanperverlik ve bayrak sevgisiyle ne derece bağdaşır. Taktiri bugün MHP kurulmaya çalışılan partinin başındakiler ve AKP’liere bırakıyorum.

MİLLİYETÇİLİK TÜRK İÇİN FEDAİ OLMAKTIR

O Amiral Soner Polat, Sayın Kundakçı’yı alkışlarken şöyle devam ediyor:

“Kıbrıs’ta uluslararası toplum adı verilen, iliklerine kadar Rum/Yunan yanlısı emperyalist eşkıyaların karşısına dikilmektedir milliyetçilik! Milliyetçilik, Doğu Akdeniz’de gelecek nesillerin de hakkı olan petrol ve doğal gaz yataklarının kavgasını vermektir. Milliyetçilik Ege’yi Yunan gölü haline getirmek isteyen Avrupa Birliği (AB) ile göğüs göğüse mücadele etmektir. Milliyetçilik, işgal edilen adalarımızı kirleten Yunan bayrağını söküp atmaktır.

Milliyetçilik, Irak ve Suriye’yi kan gölüne çeviren zalimlere korkmadan meydan okumaktır. Güney sınırlarımıza terör devletçiği yapıştırmak isteyenlerin boğazına sarılmaktır milliyetçilik! “Sentez mentez” deyip daha sonra 6 milyon Müslümanın vahşice öldürülmesini seyredenleri, buna uygun ortam hazırlayanları lanetlemektir milliyetçilik! Kerkük’e, Musul’a, Telafer’e, Dağlık Karabağ’a sahip çıkmaktır milliyetçilik! Bu toprakların şimdiye kadar görmediği en aşağılık hainleri kullanarak 15 Temmuz’da ülkemizi işgal etmeye kalkan ABD ve şürekâsına yılışmak yerine, “Başka kapıya!” diyebilmektir milliyetçilik!

THE TÜRKLER

“The Marmara” otelinin önünden geçerken, Türkçe’nin ırzına geçildiği için utancından önüne bakmaktır milliyetçilik! Türk milletinin egemenlik haklarını ve bağımsızlığını AB’ye devredenlere, “Dur bakalım; siz kim oluyorsunuz da kimin hakkını kime devrediyorsunuz?” diyebilmektir milliyetçilik!

Milliyetçilik, “Ermeni Soykırım Yalanı”nı emperyalist gayelerle piyasaya sürenlere karşı, masanın altına saklanmak yerine, onların topraklarında süngü hücumu yapabilmektir. Türk’ü borç batağında namerde muhtaç eden, ülkemizi ekonomik şantajlara açık hale getiren ve sadece küresel efendilerin çıkarına hizmet eden bu ekonomik düzene karşı çıkmaktır milliyetçilik! Milliyetçilik, en kestirme tanımı ile milli sınırlar içindeki pazara sahip çıkma, milli bir ekonomi talep etmektir.

Tarihte ilk kez adı “Türkiye” olan bir ülkeyi Türk milletine armağan eden, gelmiş geçmiş en büyük Türk milliyetçisi Atatürk’e sahip çıkmaktır milliyetçilik! Türk milletini refah ve mutluluk ile buluşturacak en kısa yol olan bilim ve teknikten, ne pahasına olursa olsun ödün vermemektir milliyetçilik! Milliyetçilik, savaşta, diplomaside, ekonomide, eğitimde ve her alanda herkesle rekabet edebilecek bir ruh zenginliğinde olmak demektir. Milliyetçilik bu toprakları, bu milleti, eğrisi ile doğrusu ile ölümüne sevmek demektir. Milliyetçilik, bu asil duygunun tarihsel köklerini teorileştiren ve halkla buluşturan Ziya Gökalp’leri, Yusuf Akçura’ları, Mahmut Esat Bozkurt’ları, Hüseyin Nihâl Atsız’ları ve daha nicelerini anlayabilmek demektir.

MİLLİYETÇİ DAMAR

Kimse kusura bakmasın! Eğer boş laf savaşlarını, klişeleri, şablonculuğu bir kenara bırakır ve milliyetçiliğin içini sosyal ve bilimsel verilerle doldurursak, yalın gerçek karşımıza çıkar. Milliyetçiliği bu yazıdaki gibi anlıyorsanız, ülkedeki tek milliyetçi siyasi örgütlenme Vatan Partisi’dir! İşte bu nedenle, başkaları gibi söz savaşı ustası olmayan ama bayrağı indirmeye çalışanları tereddüt etmeden indiren anıt milliyetçi Kundakçı Paşa Vatan Partisi saflarındadır.”

MİLLİYETÇİYİM DİYE GEÇİNEN PARTİ VE BELEDİYELER

Bende eski bir MHP’li şimdi ise Vatan Partisi Kars İl Başkanı olarak Karslı hemşerilerime sesleniyorum. Milliyetçilik Vatanperverlik ile yapılır. Milliyetçiğim diye geçinen partilerin belediyeler olarak yolları otopark yerine dönüştürenlerin, kaldırımları işgal ettirerek yayaların geçiş hakkını ellerinden alanlar mı Uygar Kent Karsımızı köykent haline döndürenler mi? Sit alanı ilan edilip şehrimizin bazı mahallerine inşaat izni vermeyerek yıkık, dökük, virane bir kent haline dönüştürenler mi? Keyfi olarak alt yapıdan yoksun semtler imar izni vererek çarpık yapılaşma ile şehrimizin geleceğine ipotek koyanların… "

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.