1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Tuncay Mutluer, Vatan Partisi Kars Belediye Başkan adayı oldu
Tuncay Mutluer, Vatan Partisi Kars Belediye Başkan adayı oldu

Tuncay Mutluer, Vatan Partisi Kars Belediye Başkan adayı oldu

​​​​​​​31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Vatan Partisi Genel Merkezinin oluruyla Vatan Partisi İl Başkanı Tuncay Mutluer, il başkanlığı görevinden istifa ederek Vatan Partisi Kars Belediye Başkan Adayı oldu.

A+A-

Volkan KARABAĞ 

Mutluer, il binasında yaptığı basın toplantısında Belediye Başkanlığı seçiminin çok önemli bir seçim olduğunu ve özellikle yerel sorunları çözebilecek, devlete bu sorunları iletebilecek önemli bir kurum olduğunu söyledi.

Mutluer bu kurumun başına gelecek insanın veya partinin de o kadar önemli olduğunu kaydederek, “1994-1999 yılları arasında Kars’ta Belediye Başkanlığı yaptım. Yaptığım Belediye Başkanlığı süresinde Kars’a şehirciliği ilk defa Tuncay Mutluer olarak ben getirdim. Kars halkımızın, Kars’ımızın baş belası, yüzkarası olan at arabalarını caddelerden ben kaldırdım. Kars’a semt pazarları kurdum, halkın, esnafın işgal ettiği yaya kaldırımlarını temizledim. Kazımpaşa Caddesini araç trafiğine kapatarak halkımızın rahatça alışverişini yapabileceği, dinlenebileceği, rahatlayabileceği bir cadde haline getirmiştim ama ne yazık ki sonradan bozdular ne yaptılar? Hepinizin bildiği gibi otopark haline dönüştürdüler. Yine Karadağ Caddesi var, Belediyeden aşağıya inen cadde, kış aylarında arabaların kayarak diğer dükkanlara çarptıkları o caddeyi havuzlarla, şelalelerle süsleyip yine halkın hem görsel hem de dinlenebileceği yer haline getirmiştim, o da maalesef bozuldu gitti. Atatürk Caddesini, Atatürk’ün şanına layık kırmızı taşlarla, sokak lambalarıyla süslü güzel bir cadde haline getirmiştim onu da maalesef bozdular. O caddenin ismi neredeyse unutuldu at heykeli caddesi olma durumuna geldi. Bunlarla kalmadık Kars’a ilk defa konut kooperatifçiliğini ben getirdim. Malumlarınız olduğu üzere Sukapı Mahallesinin altındaki villaları ve onun yanındaki binları konut kooperatifi kurarak Kars’ta ilk defa ben yaptırdım.” dedi.

Kars’ın tekrar kendi döneminden öncesine döndüğünü söyleyen Mutluer, “Kars, köy kent haline dönüştürülmüş. Köye benzer bir şehir haline gelen Kars’ta karmaşa var. Sokak ve caddelerde çaldan çamurdan ve kaldırım işgallerinden yürüyemiyorsun. Karslı buna layık değil, Kars’ı ve Karslıyı layık olduğu yerlere getirmek, taşımak lazım. İşte o yerlere taşıyabilecek Belediye Başkanı adayı benim.” ifadesini kullandı.

Kars’ın Belediyecilik basında 1999 yılından 2019 yılına kadar 20 yılını boşu boşuna geçirdiğini söyleyen Mutluer, “İlerleme denen bir şey olmadı. Şimdi nasip olursa yeniden kolları sıvayarak Kars halkını da yanıma alarak birlikte el ele verip Kars’a yeni projeler üretip Kars’ın şehircilik bazında layık olduğu yere getirmek üzere Belediye Başkanlığına aday oluyorum.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.