1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Tuncay Mutluer: HDP/PKK, Kars üzerinden Ermenistan’a açılmak istiyor
Tuncay Mutluer: HDP/PKK, Kars üzerinden Ermenistan’a açılmak istiyor

Tuncay Mutluer: HDP/PKK, Kars üzerinden Ermenistan’a açılmak istiyor

HDP, Eş Başkanı Ayhan Bilgen’i Kars’tan aday göstererek yeni bir projenin de fitilini ateşledi.

A+A-

Vatan Partisi Kars Belediye Başkan Adayı Mutluer, PKK’nın Türkiye ile Kafkasya arasına set çekme planı olduğuna dikkat çekerek, tüm yurttaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Vatan Partisi Kars Belediye Başkan Adayı Tuncay Mutluer, PKK’nın Ermenistan’a açılmak için Kars üzerinde bir strateji belirlediğini bildirerek, başta basın olmak üzere tüm yurttaşları dikkatli olmaya çağırdı. “Ben Azerbaycan Dostluk Grubu’ndayım” diyerek kendisine yanıt veren HDP Grup Başkanvekilli Ayhan Bilgin’le ilgili de bir açıklama yapan Mutluer, “Ayhan Bilgen buraya bir proje olarak gönderilmiştir” ifadelerini kullandı.

Eski Kars Belediye Başkanı Tuncay Mutluer, önümüzdeki yerel seçimlerde Vatan Partisi’nden aday oldu. Hızla Kars’taki çalışmalarına başlayan Mutluer’e, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Hasan Korkmazcan ve Nusret Senem eşlik etti. Birlikte Kars’ta çeşitli görüşmeler yapan ve yerel basını ziyaret eden heyet, HDP’nin Kars stratejisine dikkat çekerek basını sağduyulu olmaya çağırdı.

Mutluer, daha önce “Ayhan Bilgen, buraya bir proje olarak gönderilmiştir” sözlerine Bilgen’in yanıt vermesi ve HDP bağlantılı hesapların hakaretler içeren saldırılara başlaması üzerine de dün yazılı bir açıklama yaptı. Söylediklerinin arkasında olduğunu ve tespitlerinin Kars halkının aklında ve vicdanında karşılık bulduğunu belirten Mutluer, şöyle devam etti:

TÜRKİYE-KAFKAS SETİ ÇEKMEK İSTİYORLAR

“PKK’nın hendeklere gömüldüğü süreçte, PKK’nın proje partisi HDP, Kürt yurttaşlarımızın etkin desteğini bünyesinde toplayamamaktadır. HDP’nin vaatleri, ne Kars’ta, ne de Türkiye’de karşılık bulmuyor, bulmayacaktır. ABD’nin bölgeden ‘Yenildik’ mesajıyla çekildiği bir süreçte, Ayhan Bilgen’in ve HDP’nin Kars’ta seçime girmesi tesadüf değildir. HDP bugünlerde şunu yapmak istemektedir:

ABD, PKK/PYD/YPG’yi, kendi tabirleriyle ‘yüzüstü bırakıp giderken’, ‘Gitmeyin, bakın biz yeni yerler kazanacağız. Sınırımızı doğuya uzatıyoruz. Kars’ı da alıyoruz. Sizi Ermenistan ile buluşturacağız. Türkiye ile Kafkasya arasında set olacağız. Akdeniz bitti ise Karadeniz var’ mesajını vermek amacındadır.

HDP’YE İZİN VERMEYECEĞİZ!

Eğer öyle değilse, HDP önemli saydığı ve partiyi ayakta tuttuğunu düşündüğü bir ismi, neden Kars Belediye Başkan Adayı yapsın?

Biz tüm yurttaşlarımızı, geçmiş dönemde yaptığımız gibi kucaklayacağız. Herkesin belediye başkanı olacağız. ABD’nin bu bölgeye yerleşmesine izin vermeyeceğimizi söyledim. Tekrardan söylüyorum: Kars’ta ABD’nin taşeron gücü, PKK’ya, PYD’ye, YPG’ye ve onların proje partisi HDP’ye izin vermeyeceğiz!

VATAN PARTİSİ’NDE AYRIM YOK!

HDP, Kürt yurttaşlarımızın asla ve asla temsilcisi değildir. Bunu da ayrı vurgulamak gerekir. Tarihin öğreticiliği karşımızda durmaktadır. Gerçek, bütün çıplaklığıyla yakıcıdır. ABD, Suriye’de, Irak’ta ve Afganistan’da ‘Sen Kürtsün, ötede dur’ demedi. Türkiyemiz ve Karsımız bunu çok ama çok iyi bilmektedir. Vatan Partisi’nde ve Tuncay Mutluer’de ayrım yok. Beş katlı binanın kaçıncı katında oturursanız oturun, yangın çıktığında, deprem olduğunda ya birbirimizin ateşi ile yanacağız, ya da birbirimizin üstünde öleceğiz. Bu yüzden Ayhan Bilgen ve onun gibi düşünenlere tarihi görevimizi yaparak uyarıda bulunmak, belediye başkanı olmayı bir kenara bırakın, Cumhurbaşkanı olmaktan daha önemli ve tarihidir.”

BİLGEN CEVAP VEREMEDİ

Konu, Ulusal Kanal’da konuk olduğu Çıkış Yolu programında Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’e de soruldu. “Tuncay Mutluer’in tespitleri doğru ve yerindedir” diyen Perinçek, şunları kaydetti: “ABD, Kars, Iğdır ve Ardahan’a özel önem vermektedir. ABD bir takım hazırlıklar yaparak, nüfus yığılmaları yaparak, HDP’yi PKK’yı kulanarak Türkiye ile Azerbaycan’ın arasını kesmeye çalışmaktadır. Ayhan Bilgen, Tuncay Mutluer’in söylemlerine doğrudan cevap veremedi. Mutluer’in Türkiye-Ermenistan-Azerbaycan arasına bir kama gibi ABD’nin girmeye çalıştığına, Azerbaycan-Türkiye sınırdaşlığının koparılmaya çalışıldığına ve burada PKK’nın aparat olarak kullanılacağına ilişkin hiçbir açıklamasına, Bilgen yanıt verememiştir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.