1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarım Açık Cezaevi kuruluyor
Tarım Açık Cezaevi kuruluyor

Tarım Açık Cezaevi kuruluyor

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Yarı Açık Cezaevi Müdürü Aziz Gürer ile birlikte inşaatı devam eden Açık Cezaevi çalışmalarını yerinde inceledi.

A+A-

30 yıldan beri atıl bir şekilde olan Tarım İl Müdürlüğü’ne ait Kaz Üretme Çiftliği Zirai Donatım tesisleri artık Yarı Açık Cezaevi olarak kullanılıyor. Şu anda 47 mahkumun kaldığı inşaat alanında çalışmalar devam ediyor. İlk etapta büyükbaş hayvancılık, fırın ve kaz üretme iş dallarında üretim yapacak olan mahkumlar, aynı zamanda da mahkumiyetlerini normal hayat koşullarına uygun şekilde geçirmiş olacaklar.

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, “Burada fırın inşaatımız da devam ediyor. Bildiğiniz gibi Kars’taki bazı esnaflara ve bakkallara Kapalı Cezaevinde bulunan fırından ekmek veriyoruz. Oradaki fırını buraya taşıyoruz ve modern bir fırınımız olacak. Burada daha modern bir şekilde üreteceğimiz ekmekleri esnaflarımıza satacağız. Burası bundan 30 yıldan beri boş kalmıştı ve Tarım İl Müdürlüğü’ne aitti. Cezaevinde bulunan misafirlerimizin gayretleri ile çalışmalar halen devam ediyor. Ayrıca kalorifer sistemlerini de kurmaktayız. Hedefimiz öncelikli olarak büyükbaş hayvancılık işi ile uğraşacaklar. Yani Yarı Açık Cezaevi, Tarım Açık Cezaevi olacak. Dolayısı ile burasının imkanları diğer cezaevlerine göre biraz daha rahat olacak. Bakanlığımızdan gönderilen ödenekler ile mahkum arkadaşlarımızın işgücünden faydalanarak çalışmalarımız devam ediyor. Yemekhane, istirahathane ve yatakhanelerimiz, berber, terzihane, lavabolar, mescit, mevcut. Bir diğer düşüncemiz ise binaların etrafında bulunan alanı ağaçlandırmak olacak. Cezaevimizin yönetim ve büro malzemeleri ise Erzurum Yarı Açık Cezaevinde misafir olan mahkumlar tarafından yapılmıştır.” dedi.

 

Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar ayrıca, bölgede su olmadığı için sondaj çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.