1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Taner Toraman mazbatasını aldı görevine başladı
Taner Toraman mazbatasını aldı görevine başladı

Taner Toraman mazbatasını aldı görevine başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı seçilen Taner Toraman mazbatasını aldıktan sonra görevine başladı.

A+A-

CHP Kars İl Başkanlığı binasında basın toplantısı yapan Başkan Toraman, “Ülkemizde yaşanan olumsuzluklarım hep beraber izliyoruz. Ülkemiz gündeminde İdlib’de hain bir saldırı sonucunda şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 ilde örgüt çalışmaları vardı. Partimizin 37. Olağan kongresini her ilde olduğu gibi Kars’ta da yaptık. Partimizde demokrasi olmazsa olmazlarımızdandır. CHP Sosyal Demokrat bir partidir. Sosyal demokrasinin evrensel değerlerine inanan, sosyal demokraside hukukun üstünlüğüne inanan, adaletin, bağımsızlığın temel kriterler olduğuna inanan, özgürlükçü, katılımcı, insan haklarının öne çıktığına inanan herkes bu iradeye tanıklık etti.  Bu iradenin ortaklığını yaparak, bir seçin iradesi gerçekleştirdik. Halkımızın teveccühü idi, demokraside halkın iradesi öndedir. Bir başka arkadaşımız Kars’ı temsil etme noktasında irade koydu. Biz halkımızın göstermiş olduğu iradeye sahip çıktık, seçilen arkadaşımıza hayırlı olsun dileklerinde bulunduk. Çalışmalarında yardımcı olacağımız noktasında da irademizi gösterdik. O gün aynı iradeyi nasıl gösterdiysek, bugün yine aynı iradenin arkasındayız. Yarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yapılan 37. Olağan Kongresinde kazananın kendi partileri olduğunu ifade eden Başkan Toraman, “Kazanan Taner Toraman değildir, kazanan bizim partimizdir. Kaybeden hiç kimse yoktur.” diye konuştu.

Ülkede insan hakları ihlallerine karşı, işsizliğe, aşsızlığa, yolsuzluğa karşı mücadele eden, her düşüncenin yanında olacaklarını da ifade eden Başkan Toraman, son günlerde gündemde olan promosyon sorununun olduğunu ve bunun da takipçisi olarak bankalarla görüşeceklerini, emekçilerin hakkını kendi belirledikleri fiyatlarda değil, çalışanın emeğinin karşılığı ve orada bulunan paranın miktarına göre hak edilir bir ölçekte promosyon hakkının verilmesi gerektiğini kaydetti.

Kars’ta vatandaşların doğalgaz faturalarının da fazla geldiğini anımsatan Başkan Toraman, Kars’a sübvansiyon uygulanması noktasında çağrılarının ve çalışmalarının da olacağını dile getirdi.

Başkan Toraman, Kars’ın ve Karslının menfaatleri doğrultusunda çalışmaya geldiklerini, eğitimcilerin, emekçilerin, yaşlıların, engellilerin, herkesin sorunlarının çözümü noktasında politikalar üreteceklerini, yol gösterici olacaklarını, iktidarı da yol gösterici tavrıyla eleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.