1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Settar Kaya Seçimleri Değerlendirdi
Settar Kaya Seçimleri Değerlendirdi

Settar Kaya Seçimleri Değerlendirdi

İYİ Parti Kars İl Başkanı Settar Kaya, 24 Haziran seçimleri sonrası değerlendirme yazısı kaleme aldı.

A+A-

İşte Settar Kaya'nın "SEÇİMLERİN ARDINDAN" değerlendirmesi ;

Bu seçimlerde tek adam yerinde, AKP yerinde, MHP, CHP, HDP üç aşağı beş yukarı yerinde.Değişen tek şey meclise İYİ Parti'nin girmiş olmasıdır.

Seçimler 2019 yılına kalmış olsaydı çok daha güçlü bir şekilde girecektik. Güya bizi sokmamak için baskın seçim yaptılar, fakat hesaplarını bozduk, meclise girdik.

6 aylık bir partiyiz,50 yıllık bir partinin aldığı oy kadar oy aldık,Bu bizim elimizi 2 yıl erkenden güçlendirdi.Şimdi Mecliste AKP'nin 290 milletvekiline bedel, fedakar vatanseverlerden oluşan,kimseye koltuk değneği ve ayakçılık yapmayacak 45 kişilik çok yetenekli gurubumuz var.İnanıyorum ki,milletin gözü kulağı mecliste İYİ parti üzerinde olacaktır.

İYİ Parti Kars'ta şehir merkezinden beklenen oyu almasına rağmen, ilçelerde tam olarak toparlanamamanın sıkıntısını yaşadı. Zaten seçim kararıda İYİ Parti toparlanmasın diye alınmamış mıydı?

Ulaştırma, haberleşme ve denizcilik bakanı bilindiği üzere ilimiz milletvekili adayıydı.40 gün boyunca koruması, konvoyu, danışmanları, bürokratlarıyla kuşattı şehri. Her mahalle, her köy, her ilçe adeta abluka altına alınmıştı. BİM çekleri, koliler, yardımlar,İşkur personeline oyunun fotoğrafını çekeceksin tehditleri altında yaşadık Kars'taki seçimleri.

Valiler, kaymakamlar, Hele muhtarlar, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde baskı altındadırlar. Her muhtar adeta AKP'nin köy başkanı vazifesi görmektedir.

Ben bu durumu oy çalınmasının veya darbenin bir başka şekli olarak değerlendiriyorum.

Oyu sandıkta çalmazsınız, fakat vatandaşın oyunu kamunun imkanlarını kullanarak etkiler,elde edersiniz.Bu durumda oy çalmadır,demokrasiye darbedir.Demokrasiye darbenin silahla olması şart mı?

İYİ Parti olarak her şeye rağmen elinde 2 belediye olan 50 yıllık partinin üzerinde oy aldık.Millet ittifakı olarakta 1 milletvekilliğini çok az bir oyla kaybettik.Ancak seçmen tutanakları üzerindeki inceleme ve itiraz başvurularımız da devam etmektedir.

Genel başkanımız bugün kamuoyuna partimizin izleyeceği stratejiye ilişkin gerekli açıklamayı yapacaktır.

Biz İYİ Parti Kars teşkilatı olarak, bugünden itibaren eksiklerimizi tamamlayarak, kadrolarımızı daha da güçlendirerek,2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler için çalışmalara başlayacağız.

Bundan böyle İYİ partililere iftira atan, korkutan, sindirmeye çalışanların alnını karışlarız. Unutmayın ki artık TBMM'de İYİ Parti var. Sahipsiz değiliz.

Bu vesile ile 24 Haziran 2018 seçimlerinde partimize oy veren tüm hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Her üç adayımızı da başarılarından dolayı tebrik ediyorum. İl ve ilçe teşkilatlarımızı zor şartlar altında sürdürdükleri çalışmalardan dolayı kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.