1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Şeker pancarına destek istiyoruz
Şeker pancarına destek istiyoruz

Şeker pancarına destek istiyoruz

Karslı üretici şeker pancarına destek istiyor...

A+A-

Kars’ın Akyaka İlçesi’ndeki üreticiler, özellikle şeker pancarına destek verilmesini istediler. Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan da şu anda pancara destek olmadığını söyleyerek, şeker fabrikalarının kendilerine has desteklerinin olması gerektiğini belirtti.

 

Kars’ta Şeker Fabrikası’nın olması, özellikle de Akyaka İlçesi’nde bol miktarda şeker pancarı ekildiği gerçeği üreticiyi de bu yöne meyillendirdi. Fig, arpa ve daha bir çok ürüne destek verildiğini fakat şeker pancarına destek verilmediğini ifade eden üreticiler, “Bölgemiz şeker pancarı konusunda oldukça verimli. Hem de fabrikamızın olması bizim için bir şans. Ama şekere destek verilirse bizler daha çok üretim yapabiliriz.” dediler.

 

Çiftçilerin bu taleplerine gazeteciler aracılığıyla yanıt veren Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan ise, “Şeker pancarı sanayi ürünü tabi ama Tarım Bakanlığı’nda ona yönelik bir destek yok. Ancak şeker fabrikalarının kendilerine has destekleri olmalıdır. O konuda da fazla bir bilgim yok. Önemli olan da burada sulamadır. Şeker pancarı ekiminde sınırlama kotası da yok. Vatandaşımız hesap kitap işini tam yaptığında aslında şeker pancarına daha faydalı olduğunu daha hesaplı olduğunu görüyor. Ekim konusunda da biz yayımı yapıyoruz, eğitimi veriyoruz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.