1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP'den kitap yardımı
CHPden kitap yardımı

CHP'den kitap yardımı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanlığı, Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle Kars Milli Eğitim Vakfı Dede Korkut İlköğretim Okulu öğrencilerine kitap dağıttı.

A+A-

CHP Kadın Kolları Başkanı Arife Kaçar, “Kasım ayının ikinci haftası Dünya Çocuk Kitapları Haftası olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde 1947 yılından beri kutlanmakta olan bu hafta dolayısıyla CHP Kadın Kolları olarak çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap sevgisini artırmak, okul ve sınıf kitaplıklarını zenginleştirmek amacı ile kitap yardımında bulunmak istedik. Dede Korkut İlköğretim Okulunun kütüphanesine Milli Eğitim Bakanlığının onayladığı 100 Temel Eser kitaplarından ve çeşitli ansiklopedilerden oluşan kitapları öğrencilere hediye ettik. Kitaplarla arkadaşlık küçük yaşta başlarsa bu güzel alışkanlık büyüyünce de sürer. Kitaplar doğruyu, iyiyi, yararlıyı bulmamıza yardım eder.” dedi.

 

CHP Kars İl Yönetimi Kadın Kolundan sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Meryem Çetin de, “Çocuklarımızın, okuyan, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesi, küçük yaşlarından itibaren edinecekleri okuma alışkanlığına bağlıdır. Bugün refah düzeyi, yaşam standardı yüksek olan ülkelere baktığımızda, okuma alışanlığının çok yaygın olduğunu ve sanatsal faaliyetlerin çok gelişmiş olduğunu görüyoruz. Refah düzeyi yüksek, üretken toplumların ve üretime dayalı ekonomilerin inşasında düşünsel ve vicdani sorgulama yetileri gelişmiş, sanatsal üretimi yaygın nesillerin olduğu açıktır. Bu nedenle Eğitim Devrimini yapan Cumhuriyet Halk Partimizin aydın gönüllü kadınlarını ki içlerinde değerli öğretmenlerimiz de vardır, bu önemli etkinlikten dolayı yürekten kutluyorum.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.