1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Postacılara bayram cezası
Postacılara bayram cezası

Postacılara bayram cezası

Türk Haber-Sen Şube Başkanı Kemal Erginbay, 170 yıldır, yağmur, çamur, soğuk, sıcak demeden haberleşme gibi kutsal bir görevi yerine getiren postacıların her milli ve dini bayramda olduğu gibi

A+A-

Kurban Bayramı'nda da cezalandırıldığını söyledi.

 

Hükümetin 15 Kasım’ı da idari izin sayması sonucunda 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinin dağıtıcılardan esirgendiğini belirten Erginbay, “İnsanların anası, babası, ailesi, sıla özlemi dikkate alınmadan öncelikle işimiz diyen PTT yetkilileri, dağıtıcılara üç günü reva gördüler. Postacıların da insan olduğunu, dinlenmeye, eğlenmeye, ihtiyacı olduğunu unutan yetkililer, “Telekom’un gönderilerinin basımında gecikme oldu, son ödeme tarihleri de 22 Kasım olmasından dolayı tatili kısa tuttuk” mazeretiyle arkadaşlarımızı bir kez daha cezalandırdılar. Bu postacılar ki yıllık izinlerini kullanamayan, cenazesine gidemeyen, rapor alamayan bu insanlara Kurban Bayramı zehir edildi. Bu insanlarında dinlenmeye, morale ve motivasyona ihtiyacı olduğunu akıllarına getiremeyen yöneticiler daha şimdiden dokuz gün tatil yapacakları mekanları ayarladılar bile.” dedi.

 

Yöneticilere de seslenen Erginbay, şöyle konuştu: “Yöneticilere soruyoruz; Şehirler boşalmışken, resmi kurumlar kapalıyken postacı mektubunu, gönderisini kime götürecek, kime verecek? Bu nasıl bir anlayıştır, bu nasıl bir yönetimdir? İnsanlara zulüm değil mi? Yıllık izinlerini bile “yerine adam bul kullan” anlayışı ile, kullanamayan kurumun vefakar, çilekeş insanları bu moral bozukluğu ile hangi işi yapacak ta kurum bundan verim alacak? Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Her devlet memuru gibi bizde senelik izinlerimizi kullanmak istiyoruz. Kullandırılmıyorsa, karşılığını almak istiyoruz. Her devlet memuru gibi, bayramlarda izin yapmak istiyoruz. Çocuklarımızla, ailemizle birlikte olmak istiyoruz. Aile büyüklerimizin mezarlarını ziyaret etmek istiyoruz, bayramlaşmak istiyoruz. Senelerce ailesini, büyüklerini görmeyen, memleket hasretiyle yaşayan arkadaşlarımız bu bayramda memleketlerine gitmek istiyorlardı. Hevesleri boğazlarında düğümlendi kaldı. Bunun vebalini kim ödeyecek. 170 yıldır kurumu sırtında taşıyan postacılara yapılanları kabul etmemiz mümkün değildir. Yöneticilerimizin bu yanlıştan dönmelerini itiyoruz. Kamu oyuna saygıyla duyurulur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.