1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Sav anlayışının yerel uzantısı
Sav anlayışının yerel uzantısı

Sav anlayışının yerel uzantısı

gercekgundem.com yazarı Baki Karakol, Kars'ın renkli simalarından Yener Aras'ın vefatını üzüntü ile öğrendiğini yazdı. Karakol, aynı köşede CHP Kars İl Başkanı Çetin Bilgir'i de eleştirdi.

A+A-

 

İşte Baki Karakol'un bugünkü yazısı : Sav anlayışının yerel uzantısı”

Kars’tan iki haber geldi! Biri özel, diğeri yerel kaynaklı genel…

Özelden başlayayım: 16 Aralık 1973’deki düğünümün genç ve yakışıklı sunucusu, mahallemizin hatta Kars’ımızın şık giyinen mert, yiğit, delikanlısı, aile dostum Yener Aras 60’ında yaşama gözlerini kapadı.


Sağlam bir CHP’liydi.


Çok ağabeyliğini gördüm. Yalnız ben değil… Herkese yardıma koşardı. İnsan ilişkileri içten, sıcak ve karşılık beklentili değildi...


Adı “Yener”di, çok şeyi yendi ama “kanser” illetini yenemedi.


Ölümü, beni sarstı!


Düğünümde söylediği, “Gönül dağı yağmur yağmur boran olunca / Akar can evimden yaş gizli gizli / Bir tenhada can cananı bulunca / Sinemi yaralar dert gizli gizli” türküsü hala kulaklarımda çınlıyor!


Ne güzel söylemişti!


Ruhu şad, mekânı Cennet olsun…


Kars’tan gelen diğer haber de şöyle: Barış Yarkadaş, 28 Ekim 2010 Perşembe günü “Kılıçdaroğlu CHP’nin 3. adamı mı?” başlıklı bir yazı yazdı.


Yazıdaki “Sav’ın yönettiği örgütlere şöyle bir bakalım: Konya, Kars, Kırıkkale il başkanları, bu kentlerde dahi oturmuyor. Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, haftanın iki günü Kars’a gidiyor. Keza, Kırıkkale İl Başkanı da aynı durumda. Şimdi söyler misiniz, bu tablodan başarı çıkması mümkün mü? Seçmen, o ilde oturmayan siyasetçinin peşinden neden gitsin?” tümceler, Kars il merkezinde günlük yayınlanan Hüryurt Gazetesi’nin ve gazetekars.com internet gazetesinin Yazı İşleri Müdürü A. Erbil Hüryurt’un dikkatini çekiyor.


Meslektaşım Erol Hüryurt’un bu yaz tanıştığım, çok da sevdiğim biricik oğlu Erbil, Barış’ın yazısını aynı gün (28 Ekim 2010 Perşembe) gazetekars.com’da, “CHP’de neler oluyor?” başlığı ile yayınlıyor; önceki gün de (1 Kasım 2010 Pazartesi) Hüryurt Gazetesi’nde…


Buna; CHP’nin, DSP’den iki dönem Kars Milletvekilliği yapan, bana saygısında kusurunu görmediğim Kars İl Başkanı Av. Çetin Bilgir fena bozuluyor.


Bilgir’in doğal hakkıdır, bozulabilir, “yayını” yargıya da taşıyabilir. Ama işi, “Bu yazıyı nasıl kullanırsın? Zaten Gerçek Gündem sitesi bana karşı” sözlerini edecek kadar “baskıya” dönüştürmesi çok yakışıksız! “CHP İl Başkanı” unvanlı dostum Bilgir’e yakıştıramadım!


Kaldı ki; sevgili Erbil, sitesinde ve gazetesinde, sevgili Barış’ın yazını yayınlarken, “Türkiye’nin en seviyeli haber portalı www.gercekgundem.com’un sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni hemşerimiz Barış Yarkadaş, CHP’nin bugününü kaleme aldı. ‘Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, haftanın iki günü Kars’a gidiyor. CHP’nin bugün yaşadığı sorunların temelinde, Önder Sav’ın örgütleri yönetmesi yatıyor” denildi” tümceleriyle giriş yapıyor.


Yazının bir “alıntı” olduğu kaynağıyla verilmesine karşın, “avukat” kimlikli eski milletvekili Kars CHP İl Başkanı Çetin Bilgir’in tepkisini, baskısını ciddi biçimde yersiz buluyorum. Yerel olsun, ulusal olsun, ağır yergilerde bulunulsa bile, basına “anlayışlı” yaklaşmak, çağdaş, aydın insanın görevlerindendir.


CHP Genel Sekreteri Önder Sav mantığıyla “yergide bulunıldu” diye basına “diklenmek”, tek sözcükle “ilkellik”tir!


Bırakalım ilkelliği, “ilkelliği” hak edenler yapsınlar…


Gürkan Hacır’ın SKY Türk Televizyonu’ndan kovulmasına neden olmak doğru bir anlayış, doğru bir hareket değildir, ilkelliğin ta kendisidir!


Bilgir dostumdan istemim; ağır yergilerde bulunsa da, basını baş üstünde tutsun, basına diklenmesin, basınla barışık olsun, Önder Sav anlayışından kendini sıyırsın…


Bu istemim, Çetin Bilgir gibi düşünen, davranan herkese…


Bu arada; dünkü yazıma, “Doğan A.” imzalı okurum “Lütfen CHP'ye zarar vermeyelim. Gerçek Gündem'i CHP'nin daha da büyümesi için, İyi niyetli, aydınlık düşünceli insanların artık bu Güzel Ülkeyi CHP vasıtasıyla yönetmesi için çalışalım. Bu yazının arkasında Sayın Barış Yarkadaş olduğu belli. belki yazıyı dahi o kaleme aldı. İsim çeşitlendirmesi için. Yapmayın” diye yorum atmış; “Gülay A.” İmzalı okurum da, “Doğan A., Baki Karakol sanal bir kişi değil. Uzunca süredir okuyucusuyum. Suçlamanla Sayın Baki Karakol’a saygısızlık yapmışsın. Tabii Barış Yarkadaş" a da…” diye yanıt vermiş.


Benim yanıtım, okur Doğan A’nın kendi yazdığı sözcükle olacak:


Yapmayın!..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.