1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Saadet Partisi’nden 100 Kişilik Miting
Saadet Partisi’nden 100 Kişilik Miting

Saadet Partisi’nden 100 Kişilik Miting

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Kars’ta miting düzenledi.

A+A-

Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 100 kişiye seslenen Milli Görüş Lideri Kamalak, “12 Haziran’da gerçekte iki parti seçime girmektedir. Bunlardan birisi Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi, ötekisi ise diğerleri, diğerleri, diğerleridir” dedi.

Kars Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılım oldukça az oldu. Yaklaşık 100 Kişinin katılımıyla gerçekleşen miting öncesi Polis geniş güvenlik önlemi aldı. Saat 15:00’de Miting alanına gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Partililerin “ Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak” sloganları ile karşılandı. Kamalak, Seçim otobüsünden miting alanına gelen yaklaşık 100 kişiye seslendi.

Allah’ın Selamı üstünüze olsun diyerek konuşmasına başlayan Milli Görüş Lideri Kamalak; “ 12 Haziran Pazar günü 15 parti seçime girecek. Gerçekte ise iki parti seçime girmektedir. Bunlardan birisi Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi, ötekisi ise “diğerleri, diğerleri, diğerleri”dir. Diğer partilere gönül vermiş kardeşlerimiz alınmasınlar. Benim amacım değerli kardeşlerimizi kırmak değildir. Çünkü bizim anlayışımıza göre bu güzel ülkemiz hepimizin ortak değeridir. 70 milyon insanımız geniş bir aile fertleridir. Hangi partiye oy verirlerse versinler benim kardeşlerimdir. Ama bir ailede yanlış yapana uyarıda bulunmak doğru düşünenlerinde kardeşlik görevidir. O görevle diyorum ki Pazar gün ki yapılacak olan seçime iki parti girmektedir. Bu partileri ben inanç bakımından, felsefe, duygu ve düşünce bakımından ikiye ayırıyorum.”dedi.

Milli Görüş olarak AB’den değil, İslam Birliği’nden yana olduklarını ifade eden Kamalak, diğer partileri ise Hristiyan Birliği anlamına gelen AB taraftarı olmakla suçladı. Kamalak, şunları konuştu;

 “Milli Görüş dışından AB’ye hayır, İslam birliğine evet diyen bir partiye daha rastladınız mı? Bizim dışımızda ki 14 partiden herhangi birisi bizde AB’ye karşıyız, İslam Birliğinden yanayız diyebilir mi? Diyemez. Şuanda biz diyoruz ki aramızdaki ilk fark biz İslam Birliği’nden yanayız. Bizim dışımızdakiler ise AB’den yana. Peki, AB nedir? Kim Kurmuş AB’yi? AB’yi Kuranlar dedelerimizi Çanakkale’de şehit eden İngilizler, Fransızlar değil mi?. Çanakkale’de biz 400 Bin şehit verdik. AB’nin kuruluş amacı neyi hedefliyor? Kendi ifadelerine göre Hristiyanların birleştirilmesini ön görüyor. Hristiyan birliğidir. Bu yüzden partisi ne olursa olsun, dünya görüşü, felsefi inancı ne olursa olsun bütün kardeşlerime sesleniyorum. Sizler Hristiyan Birliği’nden yanamısınız İslam Birliği’nden yana mı?. O halde adres bellidir Saadet Partisi.”

Amerika ve İsrail’in desteği olmadan iktidara gelinemez şeklindeki ifadelere sert çıkan Kamalak, “Diyorlar ki Amerika’nın İsrail’in desteği olmadan bu ülkede iktidara gelinmez. Bizde diyoruz ki onların dağları yerinden oynatacak güçleri olsa bile sınırsız güç sahibi Allah’tır. O yüzden zalimlerin değil mazlumların yanında yer alıyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan’ı yalancılıkla suçlayan Kamalak, “Bundan bir ay kadar önce Başbakan Erdoğan Almanya’da üstüne basa basa konuşmuştu ve NATO’nun Libya’da ne işi var demişti. Ama şuan NATO Libya’da bizimde 6 gemimiz NATO’nun emrinde. Gemiler orada NATO’nun vurmuş olduğu cesetleri taşıyor. Yarın NATO, Batı ve Haçlılar bir dengine getirip de hepimizin Kıblegahı olan Kabe-i Muzzama’nın da içinde bulunduğu Mekke-i Mükerreme’yi vuracak olsa ne yapacaksınız. Birinci dünya savaşında olduğu gibi haçlılar Medine’yi Münevvere’ye saldıracak olurlarsa ne yapacaksınız? Biz kırk yıldan bu yana İslam Barış gücü kurulmalı, İslam Birliği kurulmalı diyoruz. Bunlar için yollardayız diyoruz” dedi.

“UCUBE”DEN BAŞKA NE YAPTILAR

Necmettin Erbakan’dan başka Kars’a hükümetlerin yatırım yapmadıklarını ileri süren Kamalak, İnsanlık Anıtı’nı kastederek “Ucube”den başka ne yaptılar” dedi. Kamalak; “Siz Mili Görüş’ün dışında bu güzel ilinize hiç yatırım yapan bir başka parti gördünüz mü? Şu 10 yıl içerisinde Şu ‘ucube’ heykel dışında hangi yatırım getirildi. Erbakan Hoca’nın yaptığı fabrikaları satıp özelleştirmekten başka ne getirdiler. Ama biz işin gereğini yapalım” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.