1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Oktay Aktaş "Hilal Kart"ı Anlattı
Oktay Aktaş Hilal Kartı Anlattı

Oktay Aktaş "Hilal Kart"ı Anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Aday Adayı Oktay Aktaş, partililerle birlikte kapı kapı gezerek MHP’nin “Hilal Kart” ını anlattı.

A+A-

MHP Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantıları düzenleyen Oktay Aktaş ''Türkiye'de hilal kart uygulaması başlatacağız. Dar gelirli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız Hilal Kart ile bulundukları mahallede ihtiyaçlarını karşılayabilecekler'' dedi.

MHP Kars Milletvekili Aday Adayı Oktay Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü : "28 Ocak 2011 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin Sayın Genel Başkanı Dr. Devlet BAHÇELİ  tarafından açıklanan MHP'nin Seçim Beyannamesi' nde bir çok  yenilikler, Türk kamuoyuna sunulmuştur.

MHP'nin seçim vaatlerinden olan HİLAL KART , mağdur vatandaşlarımızı incitmeden yapılan; sağ elin verdiği yardımı sol elin görmeyeceği anlayışına dayanan ve yandaş esnaftan değil bütün esnaftan alışverişte geçerli olacak şekilde programlanmış kartın adıdır.

HİLAL KART, muhtaç durumdaki ailelere aylık mutfak masraflarını ve temel ihtiyaçlarını  karşılayabilecekleri bir miktarda paranın hesaplarına yatırılması ve bu kartı kullanarak harcamalarını yapması demektir. Yapılacak sosyal yardımların miktarı asgari yaşam düzeyi gözetilerek belirlenecektir. 

Yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından her ne ad altında olursa olsun yapılan yardımlar ailelerin HİLAL KART hesaplarında birikecek; bu yardımlar artırılarak sürdürülecektir.

Küçük esnafın desteklenmesi amacıyla HİLAL KART'lar sadece ikamet edilen mahaldeki( il, ilçe, mahalle, belde ve köy) esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacaktır.

Esnaf ve sanaatkarlardan  emekli olup daha sonraki  dönemlerde faaliyetlerine devam edenlerden alınan sosyal güvenlik destek primi kesintisi tamamen kaldırılacaktır.

Şoför esnafımızın mevcut araçlarını yenilemek amacıyla alacağı yeni araçlarından  KDV ve ÖTV ALINMAYACAKTIR.

KOBİ'lerin üretimlerinin devamlılığını temin etmek için VERGİ ORANLARINDA İNDİRİM yapılacaktır. KOBİ'lerin yenileme amacıyla yapacakları makine, teçhizat ve donanım yatırımlarında KDV ALINMAYACAKTIR.

Türkiye Kalkınma Bankası yeniden yapılandırılarak KOBİ finansmanında etkili şekilde kullanılacaktır. Gelişen İşletmeler Piyasası süratle faaliyete geçirilerek KOBİ'lere destek sağlanacaktır.

Yatırım yapan, üretim ve ihracat artışı ile istihdam sağlayanlara vergi indirimi ve kolaylıklar içeren bir program uygulamaya konulacaktır.

Ulaştırma, enerji ve girdi maaliyetleri gibi Türk Sanayicisi'nin uluslararası rekabet gücünü zayıflatan bütün unsurlar giderilecektir.

Yatırımlar için gerekli teknik ve fiziki altyapı, kamu özel sektör ortaklık anlayışı içerisinde gerçekleştirilecektir.

Sanayicinin kullandığı girdilerin fiyatlarını yükselten fon ve benzeri kesintiler gibi maaliyet dışı unsurlar kaldırılacaktır.

Şu anda AKP tarafından göstere göstere yapılan yardımlar yüce dinimiz İslamın gizlilik esaslı yardım anlayışına ters düşen ve yoksulumuzu inciten ve aşağılayan bir anlayışla yapılıyor. Yardımların çoğu kullanım süreleri geçen; insan sağlığıyla oynayan yandaş iş adamlarından alınan bozuk gıda maddeleri dağıtılıyor. Bu anlayışa son vererek HİLAL KART sahipleri kendilerinden istedikleri bakkallarından alışveriş yapacaklardır.

Milli ekonomi programının temel esası milletimizin refah ve mutluluk içinde yaşamaya ilerlemeye hakkı olduğunu kabul eden hür, bağımsız, güçlü ve zengin bir Türkiye yaratıp önce bölgesinde ardından küresel çapta bir güç haline getirmektir amacımız.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin tek başına kuracağı hükümetin dört yıllık ekonomi programından bazı maddelerini yıkarıda açıkladık. Programımızın maddelerinden diğerlerini ileriki günlerde açıklamaya devam edeceğiz.

BU PROGRAM MİLLİYETÇİ HAREKET'İN SÖZÜ SENEDİDİR."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.