1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Naif Alibeyoğlu : "İnsanlar asıl düşlerini yitirdiklerinde ölürler"
Naif Alibeyoğlu :  "İnsanlar asıl düşlerini yitirdiklerinde ölürler"

Naif Alibeyoğlu : "İnsanlar asıl düşlerini yitirdiklerinde ölürler"

​​​​​​​Kars Belediye eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Kars'a ve seçimlere dair görüşlerini belirtir bir yazı kaleme aldı. Alibeyoğlu'nun yazısı şöyle:

A+A-

İnsanlar asıl düşlerini yitirdiklerinde ölürler.

Şehrimizden umudumu hiçbir zaman kesmedim.

Daha adil bir dünyanın, daha uygar bir Türkiye’nin ve daha yaşanılabilir bir Kars’ın elbirliği ile kurulabileceği inancından hiçbir zaman vazgeçmedim. Kentimizin ortak belleği olan mekânların ve ortak yaşam alanlarının her geçen gün kaderine terk edilmiş olması kabul edilemez.

31 Mart seçimlerinin sadece bir yerel seçim olmadığını, bu seçimin bizi tarihi bir kavşakta geleceğimiz ile ilgili çok hayati tercihlerle karşı karşıya bıraktığını söylemeliyim.

Bu seçim; tekçi ve başkalarının yaşam tarzları üzerinde tahakküm kurmak isteyen zihniyet ile farklılığın ve çeşitliliğin zenginliğe dönüştürülmesi gerektiğine inananlar arasında olacak.

Bu seçim; köhne olan ve çürümeye başlayan zihniyet ile, ortak yaşam alanlarımızı canlandırmaya çalışan zihniyet arasında olacak.

Bu seçim; kenti talan edenlerle, onu elbirliği ile yeniden kurmak isteyen zihniyetler arasında olacak.

Bu seçim; iş yapmamak için mazeret üreten zihniyetlerle, iş yapmak için ulusal ve uluslararası kaynakları seferber edebilen zihniyet arasında olacak.

Bu seçim; kaderine terk edilen Kars ile ülkemizde ve dünyada bir cazibe merkezi haline getirilmek istenen Kars idealine sahip olanlar arasında olacak.

Bu seçim; özellikle ekonomik nedenlerle iç göç mağduru olan Kars ile, göçü tersine çevirip hemşerilerimizi bağrına basmak isteyen zihniyetler arasında olacaktır.

Kars’a sunduğumuz yarım kalan hizmetleri tamamlamak için yeniden yola çıktım. Siyasi hesaplarla kentimize yönelik hiçbir kirli pazarlığın içinde yer almadım. Kendime, kentime ve değerli hemşerilerime duyduğum inançla, kentimizin önce ayağa kalkması, yerinden doğrulabilmesi için bütün olanaklarımızı seferber edeceğiz. Kentimizin farklılığını ve çeşitliliğini muazzam bir zenginliğe dönüştürmeye duyarlı uzman bir ekiple çok sayıda proje geliştirdik. Kars benim için tüm zamanlarda siyasi değerlendirmelerin üstünde bir yer aldı.

Kentimizin ve hemşerilerimizin kaderine terk edilmesini hiçbir şekilde onaylamadığım için 31 Mart 2019 yerel seçimlerine aday oldum. Çünkü kente hizmet, ortak geleceğimize ve barış içinde bir arada yaşamaya hizmet etmektir.

Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.