1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MHP'den İYİ Parti'ye Geçen Erdinç Erdağı İYİ Parti’den istifa etti
MHP'den İYİ Parti'ye Geçen Erdinç Erdağı İYİ Parti’den istifa etti

MHP'den İYİ Parti'ye Geçen Erdinç Erdağı İYİ Parti’den istifa etti

​​​​​​​Kars Belediye Meclis Üyesi Erdinç Erdağı, İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars Belediye Meclis Üyesi Erdinç Erdağı yaptığı yazılı basın açıklamasıyla istifasını duyurarak, "29 Mart 2009 seçimlerinde Türkiye’nin en genç belediye meclis üyesi olarak Kars Belediyesinde Meclis Üyesi olarak görev aldım. Beş yıllık görev sürem boyunca partime ve davama en ufak zarar getirecek harekette bulunmayarak ve hiçbir ayrım yapmaksızın Kars halkının faydasına olan tüm konularda desteğimi esirgemeyerek görevimi tamamladım." dedi.

Erdağı'nın yaptığı basın açıklaması şöyle: "Yine 30 Mart 2014 seçimlerinde de Belediye Meclis Üyeliği görevime yeniden seçilerek ve belediye yönetimini devralarak büyük bir heyecanla başladık. Bu süreçte belediyede yönetimi devralmamıza rağmen gösterilen basiretsiz yönetim anlayışı yüzünden sürekli parti içi eleştirilerde bulundum ve bunun neticesinde doğruları söylüyor olmamdan dolayı başkan ve yönetimi ile ters düşer pozisyona geldim. İnandığım değerlere daha fazla zarar vermemek adına partim Milliyetçi Hareket Partisinden istifa etme kararı aldım. Başkan ve yönetim tarafından bu istifam memnuniyetle karşılandı. Kısa süre içerisinde de yaptığım eleştirileri doğrularcasına parti genel merkezi; başkan ve yönetimini göreve halel getirmekten ihraç ettiler.

Bir müddet bağımsız meclis üyeliği yaptıktan sonra İyi Parti il başkanı Settar Kaya beyin daveti ile İyi Partiye katıldım. Her kesimi kucaklayıp parti içi demokrasinin ön planda olacağını düşündüğüm yeni partiye katıldığımda işlerin aslında hiçte öyle olmadığını 24 Haziran milletvekili seçimlerinde anladım. Yine etnik unsurlar ön plana çıkarılarak bir oyun kurulmuştu, bir satranç oyunu. Bir satranç tahtası düşünün, sadece vezir ve şah yer değiştiriyor. Geriye kalanlar ise sadece oyunu tamamlayan unsurlar oluyor. Kars iyi parti il yönetiminin bu satranç tahtasından bir farkı olmadığını gördüm. Neticesinde seçimlerde alınan başarısız sonuçta bu düzmeceyi doğrular niteliktedir.

Siyasette vefa önemlidir. 2009 seçimlerinde bana meclis üyeliği teklifinde bulunan Sayın Settar Kaya’dır. Ama bir gerçek te vardır ki siyasette ego ve kişisel çıkarların hiçbir zaman sonu yoktur. Bu 2009 yılında kaybedilen seçime ve 2014 yılında kazanılan seçime bakılarak gayet kolay anlaşılmaktadır.

Sonuç olarak ben siyasetten çok hizmet etmeyi amaçlayan bir kişi olarak kişisel egoları ve çıkarları, toplumun çıkarlarından önde olan insanlarla aynı yolda yürümemek adına İyi Parti’den istifa etme kararı almış bulunmaktayım. Saygılarımla…"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.