1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Mahmut Övür, Kars Adaylarından Dikkat Çeken İsimleri Yazdı
Mahmut Övür, Kars Adaylarından Dikkat Çeken İsimleri Yazdı

Mahmut Övür, Kars Adaylarından Dikkat Çeken İsimleri Yazdı

Sabah Gazetesi Yazarı hemşehrimiz Mahmut Övür, bugünkü köşe yazısında Ak Parti Kars Milletvekili Aday Adayları arasından dikkat çeken isimleri kaleme aldı.

A+A-

Mahmut Övür,  Erdoğan Yıldırım, Savaş Yılmaz ve Ömür Deveci 'ye dikkat çekti.

İşte Övür'ün “24 Haziran Adayları” yazısı...

Heyecanlı bir seçim süreci başlıyor. İlk kez cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle seçime gidiyoruz. Yürütme ve yasama için ayrı seçim yapılacak. İkisi de güçleneceği için yarış da bir o kadar zorlu geçecek.

Söylenenlerin aksine Meclis'e ilgi ise hayli fazla. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun şöyle diyor: "Toplamda 7 bin 329 başvuru oldu. Bunun 5 bin 997'si erkek, bin 332'si bayan. 498'i engelli, 468'i 18-25 yaş arası genç." Ve ekliyor: "AK Parti kendi rekorunu kırdı. Siyaset tarihimizde rekor bu.

Mukayese ettiğimizde 1 Kasım seçimlerinde müracaat sayısı 3 bin 702, 7 Haziran'da ise 6 bin 239 idi." Bu ilgi doğal olarak sandığa da yansıyacak. Bu sürecin en güzel yanı ise adayların demokrasi şöleni içinde yarışmaları. Bu yarış da, diğer seçimlere göre daha farklı olacak.

Tabii tanıtımları da...

Buna da bir ilk adım olarak memleketim Kars'tan başlamak istiyorum. Kars'ın 3 milletvekili var. İki AK Partili, bir HDP'li. AK Parti'ye başvuruların 40'a yaklaşması üç çıkarma ihtimalini artırıyor. Bunun bir nedeni de uzun yıllar sonra ilk kez Kars milletvekili Ahmet Arslan'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olması.

Adaylar arasında da ilginç isimler var.

Girişimciliği ve sosyal ilişkileriyle göz dolduran işadamı Erdoğan Yıldırım, etkili sosyal çalışmalarıyla bilinen Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz ve Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ömür Deveci dikkat çeken isimler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum