1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kış hazırlıkları başladı
Kış hazırlıkları başladı

Kış hazırlıkları başladı

Kars’ta kış mevsiminin yaklaşmasıyla odun kömür satışları da başladı. İthal kömürün tonu 510 ile 550 TL arasında değişirken, yerli kömür ise 330 TL’den satılıyor. Odunun tonu ise 350 ile 370 TL arasında değişiyor.

A+A-

 

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte odun, kömür telaşı yaşandığını belirten satıcılar, kışın kömürün zamlanacağı düşüncesiyle vatandaşların şimdiden kömür ve odun ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını ifade ettiler. 

 

Satıcılar, “Bir hafta içerisinde yaklaşık 70 kişiye kömür satışında bulunduk. Bizler açısından şimdilik durum iyi, satış yapabiliyoruz. Malum, yaz aylarında durgun bir dönem yaşıyoruz. Vatandaşlar genelde ithal kömürü tercih ediyor. Tercih sebebi de yüksek kalori ve fiyatı. Önceki yıla göre satışlarımız şu an için az. Nedeni ise geçen yıl kış pek olmadığı için vatandaşlarımızın evlerinde hala geçen yıldan kalma kömür var. Bu durumda olanlar 10-15 torba kömür alıyor. İthal sobalık kömürün tonu 510 ile 550 TL arasında değişiyor. Yerli kömür ise 330 TL, kalorifer kömürü 500 ile 600 TL arasında fiyatı değişiyor. Odunun tonu da 350 ile 370 TL arasında değişiyor. Torba olarak da bir torbasını 9 liraya satıyoruz.” şeklinde konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.