1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kılıçdaroğlu'na Kars desteği
Kılıçdaroğluna Kars desteği

Kılıçdaroğlu'na Kars desteği

CHP Kars Örgütü Kurultay Delegeleri kararını verdi...

A+A-

CHP Kars İl Örgütü Büyük Kurultay Delegeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdikleri desteğin sürdüğünü açıkladı. Kurultay delegelerinin kararını açıklayan İl Başkanı Mustafa Aras, "Genel başkanımızın yanındayız" dedi.

CHP Kars İl Başkanlığı'na üye olan Kurultay Delegeleri Selahattin Filtekin, Ali Yeğin, Enver Akkaya ve Hasan Cellat, olağanüstü kurultay için imza toplamak isteyen çevrelere destek vermeyeceklerini açıkladı.

Kars delegeleri üzerinden spekülasyon yapılmaya çalışıldığını belirten İl Başkanı Mustafa Aras, "Hem Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, hem de Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin'e olan desteğimiz sürüyor" ifadesini kullandı.

Kars'ın 6 delegesi olduğuna dikkat çeken Aras, "Ancak ne yazık ki; 2 kurultay delegemiz, partiden kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. İki delege oy kullanamayacağı için, mevcut dört delegemizin durumu net... Disipline sevk edilen iki delegemizden biri başka bir parti için seçimde oy istedi. Şikayet üzerine soruşturma başlattık. Diğer delegemiz ise parti kaynaklarını doğru kullanmadığı için disipline sevk edildi. Dört delege ise kararında net" dedi.

Mevcut delegelerden Sela-hattin Filtekin'in Kars'ın eski Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, Ali Yeğin'in ise Susuz'un mevcut belediye başkanı olduğunu hatırlattı. Aras, diğer iki delegeden biri olan Enver Akkaya'nın da Arpaçay'ın mevcut belediye başkanı olduğunu söyledi. Hasan Cellat adlı delegenin ise Sarıkamış İlçe Başkanı olduğu öğrenildi.

Kurultay isteklerine ilişkin açıklama da yapan Mustafa Aras, "Kars, kale gibi genel başkanımlızın arkasında duruyor. Gürsel Tekin'in çalışmalarını takdir ediyor. Delegemiz de örgütümüz de zor günlerden geçerken, parti içinde kavga-dövüş istemiyor. Bu yüzden de kurultay isteyenlere imza vermiyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.