1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kılıçdaroğlu 2 Ağustos’ta Kars’ta
Kılıçdaroğlu 2 Ağustos’ta Kars’ta

Kılıçdaroğlu 2 Ağustos’ta Kars’ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül’de yapılacak referandumda anayasa değişikliklerine “Hayır” demek için 2 Ağustos Pazartesi günü saat: 12.30’da Kars’a gelecek.

A+A-

CHP Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 12 Eylülcü mantıkla hazırlanan anayasa değişikliklerine “Hayır” demek için 2 Ağustos günü Kars halkıyla beraber olacak. Güçler ayrılığı ilkesinin ayaklar altına alınmak istendiği bir anayasa değişikliğine “hayır” demek için, iktidar partisinin diğer partileri dışlayarak, kendi mutfağında hazırladığı toplumsal katılımı ve uzlaşmayı dikkate almadığı AKP anayasasına “hayır” demek için, yargının siyasallaştırılarak iktidarın emrine girmesini sağlamak için yapılan bu anayasa değişikliğine “hayır” demek için, cumhuriyetin savcılarının ve hakimlerinin adalet bakanının emrine girerek siyasallaşmasını sağlayacak bu anayasa değişikliğine “hayır” demek için Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun Kars programına herkesi davet ediyoruz.” dedi.

 

Bilgir ayrıca, “İşsizliğe, yolsuzluğa ve iktidara geldiğinden beri cumhuriyetin, aydınlanmanın kazanımlarını bir, bir yok ederek değerlerimizi çürüten, toplumumuzu yozlaştıran, yoksullaştıran AKP iktidarına “dur” demek için tüm halkımızı yapacağımız “hayır mitingine” bekliyoruz. AKP’nin referandumda alacağı “hayır kırmızı kartıyla” seçimlerde alaşağı edilerek, kurulacak CHP iktidarında daha çağdaş, daha uygar ve toplumsal uzlaşmayla hazırlanmış bir Anayasa yapma sözü vererek, sorumluluk hisseden tüm vatandaşlarımızı 2 Ağustos mitingine bekliyoruz. 12 Eylül’de 12 Eylül düşüncelerinin ürünü olan güçler ayrılığı ilkesini siyasal iktidarın emrine veren bir değişikliğe; dürüst insanlar olarak, aydın insanlar olarak, topluma karşı sorumluluk hisseden her vatandaşımızı “hayır” oyu vermeye çağırıyor ve mitingimize bekliyoruz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.