1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kars ziyaretinin ardından Kürt meselesine farklı bakış
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kars ziyaretinin ardından Kürt meselesine farklı bakış

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kars ziyaretinin ardından Kürt meselesine farklı bakış

KILIÇDAROĞLU'NUN KARS GEZİSİNDEN AKILDA KALANLAR...

A+A-

20 Ekim 2021 gecesi Ankara'dan Erzurum'a hareket eden Kemal Kılıçdaroğlu ve heyetini taşıyan uçak  Erzurum havaalanına inerken apronda  CHP heyeti bekliyordu. Erzurum -  Kars yolunda küçük bir kaza tehlikesi de atlatarak geldiği Kars'ta "Hoşgelişler Ola Mustafa Kemal Paşa"  ezgileri ile karşılandı.

21 Ekim sabahı Kars'ta programı başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, bir ilçe ziyareti yapmış, dönerken bir köyde sorunları dinlemiş, Kars'ta  coşkulu bir kalabalık nezaretinde kısa bir şehir turu atmıştı.

Muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve gençlerle yaptığı toplantıların ardından akşam saatlerinde Kılıçdaroğlu,  Kars, Ardahan ve Iğdır illerinden gelen katılımcılar ile önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Kurtuluş Savaşı yıllarında, ilk olarak Erzurum'da bir kongre toplayan Mustafa Kemal Atatürk gibi bugün aynı koltukta oturan Kemal Kılıçdaroğlu da Cumhuriyetin 2. yüzyılına yılına girerken, tarihi bir adım atıyor ve 100 yıldır çözülemeyen “Kürt Sorununu” doğrudan bölge insanları ile konuşuyor, belki de hiç yapılmayanı yapıyor ve onları anlamaya çalışıyordu.

Aralarında çeşitli partilerde farklı zamanlarda siyaset yapan yerel aktörler,  aydınlar, işadamları, avukatlar, öğretmenler, mühendisler, din alimleri, seyyitler, bölgenin Kürt kanaat önderleri ve Kürt sorunun tüm acılarını çekmiş  bölge insanları ile yapılan bu toplantıda  Kürt sorununun TBMM çatısı altında çözülmesi için Cumhuriyet Halk Partisi'nin sunduğu perspektif konuşuluyor, sorun, bütün boyutlarıyla CHP Genel Başkanı ile katılanlar arasında tartışılıyor, katılanlar hem eleştiriler yapıyor hem öneriler sunuyordu.

Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi tüm konuşulanları not ediyor, CHP uzun yıllar sonra parti ayırımı yapmaksızın  bölge halkıyla doğrudan temas ediyor, onları anlamaya  çalışıyor ve tüm sorulara tek tek cevap veriyordu.

CHP Genel Başkanının bu toplum  kesimleri ile temas kurması ve  CHP'nin Kürt sorunu konusundaki düşüncelerini aracısız olarak doğrudan  anlatması, CHP'nin her kesimden oy almasını ve büyümesini isteyen çevrelerde ve partililerde büyük memnuniyet yaratırken ; bu üç şehirde etnik milliyetçilik üzerine kurdukları siyaseti devam ettirmek isteyen, bu nedenle eski hasletlerini devam ettiren çevreler ise Kılıçdaroğlu'nun ezber bozan bu tarihi hamlesi ile büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.