1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’tan Bişkek’e etno-biyoloji
Kars’tan Bişkek’e etno-biyoloji

Kars’tan Bişkek’e etno-biyoloji

Kars’taki etno-botani kursundan Bişkek’teki etno-livestock konferansına uzanan etno-biyoloji köprüsü ve işbirliği kuruldu.

A+A-

Kuzeydoğa Derneği’nin 14-20 Eylül 2010 tarihlerinde Kent Üniversitesi’nden Dr. Gary Martin’in eğitmenliğinde organize edilen etnobiyoloji kursu uluslararası çapta meyvelerini vermeye başladı.

 

Kars’ta yapılan etho-botani ağırlıklı olan kursta etno-ornitolojiyle ilgili bir sunum yapan KuzeyDoğa Derneği gönüllüsü Özgün Sözüer, bu sunum sonrasında büyük yazar Cengiz Aytmatov’un kardeşi Murat Aytmatov tarafından Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e davet edildi.

 

Kırgız Ulusal Agraryan Üniversitesi’ndeki Biyokültürel Çeşitlilik Merkezinin 7-8 Ekim 2010 tarihlerinde organize ettiği “Toplumun Sürdürülebilir Kalkınması için Geleneksel Bilinç” adlı ethno-biyoloji kongresi düzenlendi.

 

Kongrenin ilk gününde Anadolu’daki etno-livestock (Anadolu’daki geleneksel hayvan ırkları), ikinci gününde ise etno-ornitoloji (Anadolu’daki insanlar ve kuşlar arasındaki geleneksel ilişki biçimleri) konularında iki sunum KuzeyDoğa Derneği gönüllüsü Özgün Sözüer tarafından yapıldı.

 

Kuzeydoğa Derneği’nin düzenlediği kursla başlayıp Bişkek’e uzanan bu işbirliği ve iletişim, Anadolu (Özellikle Kars yöresi) ile Orta Asya’nın (Kırgızistan) ekolojik ve kültürel zenginlikleri konusunda atılacak daha büyük adımların zeminini oluşturacak gibi görünüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.